Φθινόπωρο στην Αγγλία | Study Tours

Φθινόπωρο στην Αγγλία

england in fall

Η Αγγλία είναι ένας καταπληκτικός προορισμός όλο το χρόνο, αλλά πραγματικά συνιστούμε να την επισκεφτείτε και τους φθινοπωρινούς μήνες για μια αξέχαστη εμπειρία. Το φθινόπωρο είναι ο ιδανικός χρόνος για να εξερευνήσετε τόσο την ύπαιθρο όσο και τις πόλεις.

Ακολουθούν 10 λόγοι για τους οποίους θα αγαπήσετε την Αγγλία το φθινόπωρο.

Φθινοπωρινό φύλλωμα

Η αγγλική ύπαιθρος μετατρέπεται σε μια γιορτή χρωμάτων, κίτρινου, κόκκινου και πορτοκαλί από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, καθώς ολόκληρα δάση αλλάζουν το χρώμα των φύλλων τους. Τα εντυπωσιακά αυτά τοπία μπορείτε να τα δείτε σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα εθνικά πάρκα της Αγγλίας. Αυτή είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να θαυμάσετε και να φωτογραφίσετε την ομορφιά του φυσικού τοπίου.

Clissold Park, Stoke Newington, North London, in late autumn, with Clissold House and St Mary's new church

Bonfire νυχτερινοί εορτασμοί

Στις 5 Νοεμβρίου κάθε έτους, γίνονται γιορτές σε ολόκληρη τη χώρα, που περιλαμβάνουν τεράστιες φωτιές, πολλά πυροτεχνήματα και ποικίλες εποχιακές λιχουδιές. Η νύχτα Bonfire (γνωστή επίσης ως νύχτα του Guy Fawkes) μπορεί να μοιάζει με ένα περίεργο φεστιβάλ, που βασίζεται σε ένα σχέδιο για να ανατινάξει το Σπίτι των Λόρδων με πυρίτιδα τον 17ο αιώνα, αλλά είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς στην Αγγλία και κάτι που όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να βιώσουν.

Fireworks Display Clapham Common London UK Europe. Image shot 2008. Exact date unknown.

Λιγότεροι επισκέπτες από το καλοκαίρι

εριοχές όπως το Lake District και το Cotswolds, καθώς και μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο και οι παράκτιοι προορισμοί συμπεριλαμβανομένου του Μπράιτον, είναι γεμάτοι τουρίστες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Μόλις τελειώσουν οι καλοκαιρινές διακοπές, οι περισσότεροι προορισμοί σε όλη την Αγγλία είναι πολύ πιο ήσυχοι και πιο ευχάριστοι.

Beautiful Trees Hyde Park, London, UK

Φωτιές σε παμπ

Για μια τέλεια βρετανική εμπειρία, επισκεφθείτε μια παμπ σε μια ψυχρή φθινοπωρινή ημέρα. Είτε βρίσκεστε σε μια πόλη είτε βρίσκεστε στην ύπαιθρο, αναζητήστε μια παραδοσιακή παμπ με τζάκι και απολαύστε μια ζεστή ατμόσφαιρα από την φωτιά, καθώς απολαμβάνετε μια τοπική μπύρα και ένα πλούσιο γεύμα. Ναι, οι παμπ είναι ανοιχτές όλο το χρόνο, αλλά η ζεστή ατμόσφαιρα βρίσκεται μόνο κατά τους ψυχρούς μήνες.

Open Fire

 

Φεστιβάλ συγκομιδής

Οι φθινοπωρινές συγκομιδές είναι γεμάτες παράδοση με πολλές πόλεις και χωριά που φιλοξενούν τη δική τους γιορτή. Ακόμη και το Λονδίνο γιορτάζει τη συγκομιδή με το RHS London Harvest Festival Show με διαγωνισμούς γιγάντιας κολοκύθας, εποχιακά τρόφιμα, ζωντανή μουσική και δραστηριότητες για παιδιά.

The RHS London Harvest Festival, Heaviest Pumpkin Competition.

Φθινοπωρινές βόλτες

Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος να πάτε για πεζοπορία στην Αγγλία παρά το φθινόπωρο. Όχι μόνο τα τοπία είναι τα πιο όμορφα τους κατά τους σύντομους αυτούς μήνες, αλλά οι κρύες μέρες κάνουν τέλειες συνθήκες πεζοπορίας. Είτε σχεδιάζετε να κατευθυνθείτε στους λόφους, να ανεβείτε σε ένα βουνό, να περιπλανηθείτε στις ακτές ή σε ένα παράκτιο μονοπάτι, να πάτε το φθινόπωρο.

Trees in Finsbury Park, North London.

Φθινοπωρινό φαγητό

Η συγκομιδή του φθινοπώρου φέρνει μαζί του μια πληθώρα γεύσεων με επιδείξεις της εποχικής κουζίνας, όπως σκουός, άγρια μανιτάρια, κάστανα, μήλα, βατόμουρα και κυδώνια. Αν επισκέπτεστε την Αγγλία το φθινόπωρο, προσπαθήστε να δοκιμάσετε πιάτα που χρησιμοποιούν αυτά τα συστατικά, όπως το κέλυφος μήλων, το ζελέ κυδώνι, το ριζότο μανιταριών, τα ψητά καστανιά και τις σούπες από ρίζες λαχανικών.

Autumn Harvest of colourful squashes & pumpkins displayed at the 'Incredibles' food exhibition,vegetable display - Kew Gardens, Greater London, UK

Παραδοσιακές εκθέσεις

Μια από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εκθέσεις στην Ευρώπη φιλοξενείται κάθε χρόνο στο Nottingham στις αρχές Οκτωβρίου, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Goose Fair, χρονολογείται από πάνω από 700 χρόνια, συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία που επιστρέφουν στην ιστορία της έκθεσης με σύγχρονα εκδρομικά κέντρα και αξιοθέατα.

Flying chairs or merry go round fairground ride at Goose Fair, Nottingham, England, UK

Ο καιρός

Οι φθινοπωρινές μέρες σημαίνουν ομιχλώδη πρωινά, γκρίζα σύννεφα και κρύα απογεύματα. Οι λάτρεις του ήλιου μπορεί να απογοητευτούν, αλλά οποιοσδήποτε άλλος θα απολαύσει την ομίχλη που παρασύρεται πάνω από τα έλη ή τις καταπληκτικές ορεινές όψεις. Οι γκρίζες μέρες μπορεί να φαίνονται θλιμμένες σε οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή του έτους, αλλά σε συνδυασμό με τις φθινοπωρινές αποχρώσεις κάνουν το τέλειο τοπίο.

Autumn tree in park in London.

Η άγρια φύση

Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή του χρόνου για τους λάτρεις της άγριας πανίδας να επισκεφθούν την Αγγλία. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για κοκκινολαίμηδες, ασβούς και αλεπούδες στην ύπαιθρο ή ακόμα κάποιες φορές στις πόλεις. Το φθινόπωρο είναι επίσης η εποχή του χρόνου που οι γκρίζες φώκιες έχουν μωρά τους, οπότε κατευθυνθείτε στο Blakeney Point,στο Norfolk ή στο Donna Nook στο Lincolnshire για να δείτε τεράστιες αποικίες με τα νεογέννητά τους.

Fox and water fowl at RSPB Fowlmere in Hertfordshire, England