Παιδικές Κατασκηνώσεις | Study Tours

Παιδικές Κατασκηνώσεις

παιδικες κατασκηνωσεις εξωτερικο

Πως βοηθούν οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις τα παιδιά

 

Οι παιδικές κατασκηνώσεις, είναι μια ειδική κατηγορία κατασκήνωσης που αφορά παιδιά ηλικίας 5 - 16 ετών. Σκοπός αυτών των παιδικών εξοχών είναι η απασχόληση των παιδιών κατά τους μήνες του καλοκαιριού με αθλητικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ο βασικός στόχος τους είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών και η δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος για αυτά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Μετά από ένα χειμώνα στις σχολικές τάξεις, την καλοκαιρινή περίοδο τα παιδιά έχουν την ανάγκη να εκτονώσουν τη συσσωρευμένη τους ενέργεια. Ο ήλιος, η θάλασσα και η φύση αποτελούν το ιδανικό σκηνικό. Όταν αυτό συνοδεύεται και από μαθήματα ομαδικότητας, ανεξαρτητοποίησης και υπευθυνότητας, είναι ακόμα καλύτερα.

παιδικεσ κατασκηνωσεις

Αυτόν ακριβώς τον ρόλο αναλαμβάνουν οι παιδικές κατασκηνώσεις, που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να αγαπήσουν τη φύση, να προβληματιστούν σχετικά με το περιβάλλον, να πάρουν πρωτοβουλίες και να συναναστραφούν με δεκάδες παιδιά της ηλικίας τους. Κι αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να πειστούν οι γονείς να γράψουν τα μικρότερα μέλη της οικογένειας σε μία καλοκαιρινή κατασκήνωση.

Εκτός από παιδικές κατασκηνώσεις εντός της χώρας, υπάρχουν κατασκηνώσεις στο εξωτερικό. Είναι ο ιδανικός συνδυασμός εκπαίδευσης, με μαθήματα γλώσσας και αθλητισμού αλλά και με ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Πέρα από τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα προσφέρουν στα παιδία μια πολιτιστική αλλά και ταξιδιωτική εμπειρία.

 

Ενημερωθείτε σχετικά με τις εκπαιδευτικές κατασκηνώσεις στο εξωτερικό.

Πληροφορίες

παιδικεσ κατασκηνωσεις