10 top αξιοθέατα της Βαρκελώνης | Study Tours

10 Διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Βαρκελώνης

αξιοθέατα της Βαρκελώνης

1. Sagrada Familia Το La Sagrada Familia είναι τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Βαρκελώνης, προσελκύοντας σχεδόν 2,8 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια μεγάλη και περίπλοκη βασιλική εκκλησία που σχεδίασε ο Antoni Gaudi. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1882 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το κτίριο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 30 χρόνια. Οι επισκέπτες θα αιχμαλωτιστούν από τα στοιχεία σχεδιασμού και τον θρησκευτικό συμβολισμό ενσωματωμένο σε όλους τους χώρους της εκκλησίας. Ένα λαμπρό εξωτερικό και εσωτερικό κάνουν την La Sagrada Familia ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε.

sagrada familia βαρκελώνη

2. La Rambla Αυτός είναι ίσως ο πιο διάσημος δρόμος της πόλης και είναι ένας πολυσύχναστος τόπος δραστηριότητας. Συχνά ονομάζεται Las Ramblas, επειδή είναι στην πραγματικότητα μια σειρά από διαφορετικούς δρόμους που έχουν όλοι μια ξεχωριστή αίσθηση. Ακριβώς δίπλα στην Plaza Catalunya και οδηγώντας ακριβώς προς το λιμάνι και την παραλία, οι επισκέπτες θα βρουν street performers, πολλά μπαρ και εστιατόρια και την υπέροχη αγορά Boquería, μια πραγματική γιορτή για τα μάτια.

La Rambla βαρκελώνη

3. Camp Nou Ένα για τους λάτρεις των σπορ, αλλά ακόμα ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Βαρκελώνης. Αυτό το γήπεδο φιλοξενεί τους εντυπωσιακούς ευρωπαίους πρωταθλητές ποδοσφαίρου F.C. Barcelona. Με χωρητικότητα 99.000 ατόμων, αυτή η εκπληκτική αθλητική αρένα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Μια περιήγηση σίγουρα αξίζει τον κόπο και ποτέ δεν ξέρετε, ίσως να είστε αρκετά τυχεροί για να πετύχετε ένα παιχνίδι!

Camp Nou βαρκελώνη

4. Museu Picasso Με πάνω από 4.000 έργα του ζωγράφου, το Μουσείο Πικάσο στεγάζει μία από τις πιο εκτεταμένες συλλογές έργων τέχνης από τον Ισπανό καλλιτέχνη Pablo Picasso του 20ού αιώνα. Ειδικότερα, το Museu Picasso αποκαλύπτει τη σχέση του Πικάσο με την πόλη της Βαρκελώνης, μια σχέση που διαμορφώθηκε στη νεανική και εφηβική ηλικία του, και συνεχίστηκε μέχρι το θάνατό του. Το μουσείο στεγάζεται σε πέντε παρακείμενα μεσαιωνικά ανάκτορα στο La Ribera της Βαρκελώνης.

Museu Picasso βαρκελώνη

5. Montjuïc Το Montjuïc είναι ένας πλατύς ρηχός λόφος με μια σχετικά επίπεδη κορυφή στα νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης. Η ανατολική πλευρά του λόφου είναι σχεδόν ένας απότομος βράχος, δίνοντάς του μια καταπληκτική θέα στο λιμάνι της πόλης ακριβώς από κάτω. Η κορυφή του λόφου ήταν η περιοχή πολλών οχυρώσεων, η τελευταία από τις οποίες παραμένει και σήμερα. Ένα άλλο ενδιαφέρον αξιοθέατο είναι το Palau Nacional (Εθνικό Παλάτι), το οποίο χτίστηκε αρχικά ως το κεντρικό περίπτερο της Διεθνούς Έκθεσης. Το μεγαλοπρεπές κτίριο με νεο-μπαρόκ στυλ φιλοξενεί το Museo Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Το Montjuïc φιλοξενεί επίσης αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς του 1992.

Montjuïc βαρκελώνη

6. Font Màgica Το Font Màgica είναι ένα σιντριβάνι που βρίσκεται κάτω από το Palau Nacional στο λόφο Montjuïc και κοντά στην Plaça d'Espanya και το Poble Espanyol de Barcelona. Το συντριβάνι, όπως και τα περισσότερα από τα έργα τριγύρω, κατασκευάστηκε για τη Διεθνή Έκθεση της Βαρκελώνης του 1929. Σε επιλεγμένα βράδια, όταν ενεργοποιείται το σιντριβάνι, προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες που παρακολουθούν τη θεαματική απεικόνιση του φωτός, του νερού και της μουσικής. Ταυτόχρονα, το Palau National φωτίζεται, παρέχοντας ένα όμορφο υπόβαθρο .

Font Màgica βαρκελώνη

7. Casa Batllo Το Casa Batlló, ένα ανακαινισμένο κτήριο του 19ου αιώνα, είναι ένα από τα πολλά αριστουργήματα του Γκαουντί στη Βαρκελώνη. Συχνά παραβλέπεται για το La Pedrera, το La Casa Batllo είναι εξίσου εκπληκτικό με τη μοναδική του αρχιτεκτονική και τους διαβόητους δύο διακοσμητικούς πυλώνες στην είσοδο της βεράντας. Το μοναδικό εσωτερικό του είναι εξίσου εκπληκτικό με το παραμυθένιο εξωτερικό του.

Casa Batllo βαρκελώνη

8. Parc Guëll Μαζί με άλλα σημαντικά έργα στην πόλη, όπως το La Casa Batlló και το La Pedrera, αυτό πρέπει να είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα του Antoni Gaudí και είναι σίγουρα ένα από τα πιο εμβληματικά της Βαρκελώνης. Η περιοχή προοριζόταν αρχικά για ανάπτυξη κατοικιών με το Gaudi να κάνει μεγάλο μέρος του σχεδιασμού και του τοπίου. Μόνο δύο κατοικίες χτίστηκαν και η γη αργότερα πωλήθηκε στην πόλη της Βαρκελώνης και μετατράπηκε σε πάρκο. Είναι το σπίτι του διάσημου γλυπτού Salamander, καθώς και άλλων κτιρίων και κατασκευών που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας. Με εκπληκτική θέα στην πόλη, αυτή είναι μια μαγευτική εμπειρία.

Parc Guëll βαρκελώνη

9. Casa Milà Χτισμένο μεταξύ των ετών 1906 και 1910, η Casa Milà (La Pedrera) ήταν το τελευταίο αστικό έργο που σχεδίασε ο καταλανός αρχιτέκτονας Antoni Gaudi. Το πολύχρωμο κτίριο θεωρείται μία από τις πιο εκκεντρικές και δελεαστικές αρχιτεκτονικές δημιουργίες του καλλιτέχνη, χωρίς να έχει μια ευθεία άκρη στο εξωτερικό. Επίσης, φιλοξενεί μια μεγάλη έκθεση έργων του Gaudi, που καλύπτει τη Sagrada Familia, την Casa Batlio, και την La Pedrera.

βαρκελωνη αξιοθεατα

10. Barceloneta Από τις επτά διαφορετικές παραλίες της Βαρκελώνης, που εκτείνεται σε 4,5 χλμ. Ακτογραμμής, η Barceloneta μάλλον είναι η καλύτερη. Είναι ένα από τις πιο δημοφιλής και είναι πιο κοντά στο κέντρο της πόλης. Κατά μήκος της αμμώδους παραλίας 1,100 μέτρων διατρέχει ένας διάδρομος με joggers και ποδηλάτες. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο τόπος αυτός μπορεί να γεμίσει κόσμο, ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όταν τα beach bars ανοίγουν και η παραλία γεμίζει γρήγορα με ντόπιους και τουρίστες.

Barceloneta βαρκελώνη