10 λόγοι για τους οποίους αξίζει να μάθετε και να μιλάτε ισπανικά | Study Tours

10 λόγοι για τους οποίους αξίζει να μάθετε και να μιλάτε ισπανικά

πλαονεκτηματα ισπανικων

1.    ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Θα είστε σε θέση να επικοινωνήσετε με πάνω από 572 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το Instituto Cervantes, υπάρχουν περισσότεροι από 477 εκατομμύρια γηγενείς ισπανόφωνοι και αυτός ο αριθμός αυξάνεται δραστικά εάν συμπεριλάβουμε αυτούς που μιλούν ισπανικά ως δεύτερη γλώσσα. Μαθαίνοντας να μιλάτε ισπανικά θα ανοίξετε νέους δρόμους και θα σας επιτρέψει να ανακαλύψετε έναν κόσμο νέων ευκαιριών.

2.    ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η γνώση Ισπανικών κάνει τα ταξίδια στο εξωτερικό πολύ πιο εύκολα. Ακόμα και σε μη Ισπανόφωνες πόλεις, σίγουρα θα είναι κάποιος που μιλάει ισπανικά! Αλλά ιδιαίτερα στα ταξίδια σε περιοχές που τα Ισπανικά είναι η κύρια γλώσσα τους, η γνώση σας θα ενισχύσει τις εμπειρίες που θα έχετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Οι ντόπιοι Ισπανοί ομιλητές αγαπούν όταν οι άνθρωποι μαθαίνουν να μιλούν ισπανικά, καθώς αυτή η προσπάθεια δείχνει σεβασμό προς τη χώρα που επισκέπτονται.

3.    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ

Η ομιλία στα ισπανικά θα ανοίξει την πόρτα σε μια πλούσια, πανέμορφη και ιστορικά σημαντική κουλτούρα. Θα μάθετε περισσότερα για τη χώρα, από την οποία προέρχονται οι Ισπανοί όπως ο Pablo Picasso και ο Miguel de Cervantes. Πολλά από τα πιο δημοφιλή έργα τέχνης της σύγχρονης εποχής έχουν δημιουργηθεί από καλλιτέχνες ισπανικής καταγωγής. Ελέγξτε το διάσημο βιβλίο "Don Quijote" του Miguel de Cervantes ή τις ταινίες του Ισπανικού σκηνοθέτη Pedro Almodóvar ή του Μεξικανού Guillermo del Toro.

4.    ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ

Μια μελέτη του 2017 από τη Νέα Αμερικανική Οικονομία διαπίστωσε ότι η ζήτηση για δίγλωσσους υπαλλήλους στις ΗΠΑ υπερδιπλασιάστηκε τόσο για εργαζόμενους με χαμηλή ειδίκευση όσο και για εργαζόμενους με υψηλή ειδίκευση. Ένας αυξανόμενος αριθμός εργοδοτών προτιμά τα άτομα που μπορούν να μιλούν απαλά ισπανικά.

5.    ΕΞΑΣΚΗΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ

Κατά την εκμάθηση, τα ισπανικά απαιτούν πολλή πρακτική, σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Η διαδικασία εκμάθησης σας βοηθά να διευρύνετε την προσοχή σας και να δημιουργήσετε ισχυρότερη μνήμη. Αυτές οι δεξιότητες επηρεάζουν πολλές πτυχές της ζωής και έχει ειπωθεί ότι το να γίνει κάποιος δίγλωσσος είναι σαν μια πνευματική προπόνηση που κάνει το μυαλό πιο δυνατό.

6.    ΚΑΝΕΤΕ ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Ο καλύτερος τρόπος να μάθετε να μιλάτε ισπανικά είναι να αποκτήσετε νέους ισπανοφώνους φίλους. Η ισπανική γλώσσα είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες γλώσσες παγκοσμίως. Η εκμάθηση ισπανικών μπορεί να σας βοηθήσει όταν είστε χαμένοι σε μια νέα πόλη ή να σας προσκαλέσουν σε ένα πάρτι. Θα μπορέσετε να συναντήσετε τόσους πολλούς νέους ανθρώπους και να δημιουργήσετε δεσμούς που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να κάνετε. Δεν θα είστε μόνο θεατής αλλά κάποιος που εμπλέκεται.

7.    ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΣΤΟΙΧΟΥΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Σας έχει κάποιος αφιερώσει ένα ισπανικό τραγούδι αλλά δεν έχετε ιδέα τι σήμαινε; Σας αρέσει η Shakira; Ή ίσως αυτό το νέο τραγούδι Despacito από Luis Fonsi και Daddy Yankee; Αυτό είναι ένα διασκεδαστικό όφελος από την εκμάθηση ισπανικών, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε ακόμα περισσότερο τα τραγούδια που σας αρέσουν. Θα είστε πλέον σε θέση να τραγουδήσετε δυνατά με τους νέους φίλους σας δημοφιλή ισπανικά τραγούδια!

8.    ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Η κατανόηση της ισπανικής γλώσσας σας δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα όταν αρχίζετε να μαθαίνετε κάποια άλλη γλώσσα όπως η Πορτογαλική, η Ιταλική, η Γαλλική και η Ρουμανική. Η γνώση των Ισπανικών καθιστά πολύ πιο εύκολη την εκμάθηση οποιουδήποτε από της παραπάνω, καθώς όλες εξελίχθηκαν από τα λατινικά και εξακολουθούν να μοιράζονται τη γραμματική, τη σύνταξη και έχουν αρκετά παρόμοιο λεξιλόγιο.

9.    ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΑΣ

Ενώ κάνετε τα ισπανικά μαθήματά σας, θα παρατηρήσετε γρήγορα πώς η εκμάθηση ισπανικών θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε το λεξιλόγιό σας καθώς θα εξοικειώνεστε με τις λατινικές ρίζες. Για παράδειγμα, η ισπανική λέξη mal σημαίνει κακή. Αυτή η μικρή ρίζα δίνει πάντα μια αρνητική σημασία στα αγγλικά. Γίνεται προφανές σε λέξεις όπως malevolent, malicious, malfunction, και malignant.

10.    ΣΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Πολλά κολέγια και πανεπιστήμια προσφέρουν ευκαιρίες σπουδών στο εξωτερικό που είναι πιθανόν να ανταποκρίνονται πλήρως στους προσωπικούς σας στόχους. Έχοντας γνώση μιας επιπλέον γλώσσας ανοίγετε ακόμα περισσότερους δρόμους ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο.