15 άκρως εντυπωσιακά Κάστρα στο εξωτερικό | Study Tours

15 άκρως εντυπωσιακά Κάστρα στο εξωτερικό

καστρα εξωτερικο

Οι αρχιτέκτονες του μεσαίωνα ήξεραν πώς να κάνουν τη δουλειά τους και, όπως θα αποδείξουν τα επόμενα κάστρα, ήταν παθιασμένοι με αυτό που έκαναν. Σίγουρα βάζουν την καρδιά τους και ολόκληρη την ύπαρξή τους σε αυτό που έχουν δημιουργήσει, επειδή τα κάστρα που πρόκειται να δείτε, απλά κόβουν την ανάσα.

Όχι μόνο η εμφάνιση, αλλά και η αντίσταση τους σε περιόδους πολέμων και συγκρούσεων, καθιστούν αυτά τα κάστρα εξωπραγματικά.

1. Reichsburg Cochem, Γερμανία

καστρα εξωτερικο

Αρχικά χτίστηκε ως κατοικία για το γερμανό βασιλιά Κόνραντ Γ ', το κάστρο έχει αντιμετωπίσει φωτιές από τους Γάλλους το 1689 και ήταν στα πρόθυρα της εξαφανίσεως για τα καλά, αλλά ευτυχώς ένας Γερμανός επιχειρηματίας πήρε την κυριότητα το 1868 και το αποκατέστησε .

2. Mont Saint-Michel, Γαλλία

καστρα εξωτερικο γαλλια

Το πασίγνωστο φρούριο του Mont Saint-Michel, που περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από θάλασσα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Γαλλίας μετά το Παρίσι. Κατασκευάστηκε το έτος 709, ποτέ δεν έχασε κάτι από το μεγαλείο του.

3. Κάστρο Hochosterwitz, Αυστρία

καστρα εξωτερικο αυστρια

Το κάστρο Hochosterwitz χτίστηκε τον 9ο αιώνα. Οι πύργοι του κοιτάνε τον περιβάλλοντα κόσμο έκτοτε από ύψος 160 μέτρων πάνω από τη Γη. Όταν ο καιρός είναι καθαρός, μπορείτε να το θαυμάσετε από απόσταση έως και 30χλμ μακριά.

4. Bled Castle, Σλοβενία

καστρα εξωτερικο σλοβενια

Αυτό το κάστρο βρίσκεται πάνω από ένα ψηλό λόφο 100 μέτρων, κοιτάζοντας απειλητικά προς τη λίμνη Μπλεντ. Εκτός από την απίστευτη θέα που μπορεί να δει κανείς από τα παράθυρά του, ο τόπος έχει μια πλούσια ιστορία. Ήταν η κατοικία της σερβικής βασιλικής οικογένειας και κάποτε καταλήφθηκε από τον Γιουγκοσλάβο ηγέτη Josip Broz Tito.

5. Hohenzollern Castle, Γερμανία

καστρα εξωτερικο γερμανια

Αυτό το κάστρο βρίσκεται στην κορυφή του όρους Hohenzollern - 2.800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στην ακμή του, ήταν η κατοικία των πρωσικών βασιλιάδων.

6. Neuschwanstein Castle, Γερμανία

καστρα εξωτερικο γερμαανια

Ο βασιλιάς Λούντβιχ Β Βαυαρίας είχε μια πολύ ζωντανή φαντασία, την οποία τόλμησε να μετατρέψει σε μαγικά κάστρα της πραγματικής ζωής. Ένα από αυτά τα κάστρα είναι το κάστρο Neuschwanstein, το οποίο βρίσκεται στη Βαυαρία της Γερμανίας. Αυτό το εξωφρενικό κάστρο αποτέλεσε έμπνευση για το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης στην Disneyland.

7. Hohenschwangau Castle, Γερμανία

καστρα εξωτερικο

8. Château de Chillon, Ελβετία

​  καστρα εξωτερικο ελβετια

Η εικόνα που έχει τώρα ως μεσαιωνικό φρούριο είναι απλά εκπληκτική. Το κάστρο είναι επικαλυμμένο με μια πλούσια ιστορία και εξαιρετική εμφάνιση και έχει αποτελέσει έμπνευση για πολλούς διάσημους συγγραφείς. Τον 16ο αιώνα, χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή, που περιγράφεται από τον Γεώργιο Βύρωνα στο ποίημά του «Ο φυλακισμένος του Chillon».

9. Eilean Donan Castle, Σκωτία

​  καστρα εξωτερικο σκωτια

Αυτό το κάστρο, που βρίσκεται σε ένα βραχώδες νησί στο Loch Dutch, είναι μία από τις πιο ρομαντικές τοποθεσίες στη Σκωτία, γνωστή για το μέλι του και για πολυάριθμους θρύλους. Πολλές ταινίες έχουν τραβηχτεί εδώ και είναι επίσης ανοιχτό στους τουρίστες και το ευρύτερο κοινό.

10. Bodiam Castle, Αγγλία

​  καστρα εξωτερικο αγγλια

Κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα, αυτό το κάστρο είχε πολλούς ιδιοκτήτες και, παραδόξως, όλοι τους φαίνεται να αγαπούν τον πόλεμο. Όταν αποκτήθηκε από τον Λόρδο Curzon το 1917, το μόνο που έμεινε ήταν ερείπια. Ευτυχώς, αποκαταστάθηκε γρήγορα και τώρα φαίνεται σαν καινούριο.

11. Guaita Fortress, Σαν Μαρίνο

καστρα εξωτερικο σαν μαρινο

Χτίστηκε τον 11ο αιώνα στην κορυφή του σχεδόν ανυπέρβλητου Monte Titano, το κάστρο μαζί με δύο άλλους πύργους υπερασπίζεται το αρχαίο κράτος του Αγίου Μαρίνου.

 

12. The Swallow’s Nest, Κριμαία

​  καστρα εξωτερικο κριμαια

Ιδρύθηκε αρχικά στο ακρωτήριο Αϊ-Τοντόρ, όπου κάποτε υπήρχε μόνο ένα απλό ξύλινο σπίτι, η Χελώνα του Χελιδονιού ήρθε στη ζωή χάρη στον Γερμανό πετρελαίο-εκατομμυριούχο Baron von Steingel. Αποφάσισε να χτίσει ένα ρομαντικό κάστρο που να θυμίζει εκείνα που χτίστηκαν στις όχθες του ποταμού Ρήνου στο Μεσαίωνα.

13. Bran Castle, Ρουμανία

​  καστρα εξωτερικο ρουμανια

Ένας θησαυρός της Τρανσυλβανίας, το Κάστρο Μπραν είναι ένας μυστικός τόπος που γεννήθηκε ο θρύλος του Δράκουλα, ο οποίος υποτίθεται ότι θα περνούσε τη νύχτα του εδώ κατά τη διάρκεια της ζωής του.

14. Vyborg Castle, Ρωσία

​  καστρα εξωτερικο ρωσια

Το Κάστρο του Βίμποργκ χρηματοδοτήθηκε από τους Σουηδούς το 1293 κατά τη διάρκεια μιας από τις σταυροφορίες τους στην Καρελία. Έμεινε στα σκανδιναβικά χέρια μέχρι το 1710, όταν τα στρατεύματα του Πέτρου Α της Ρωσίας οδήγησαν τους Σουηδούς έξω. Από τότε έχει χρησιμεύσει ως αποθήκη, στρατώνες και φυλακή. Και τώρα ως μουσείο.

 

15. The Rock of Cashel, Ιρλανδία

​  καστρα εξωτερικο ιρλανδια

Αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν από την εισβολή των Νορμανδών, αυτή ήταν η κατοικία του βασιλιά της Ιρλανδίας. Ο Άγιος Πατρίκ έζησε και δίδαξε εδώ τον 5ο αιώνα. Τα τείχη του Βράχου του Cashel έχουν δει τις αιματηρές καταστολές του Αγγλικού εμφυλίου πολέμου που διεξήγαγαν τα στρατεύματα του Oliver Cromwell. Τώρα θεωρείται τοπικά ως σύμβολο της σκληρότητας των αγγλικών στρατιωτών εκείνης της εποχής και του θάρρους των Ιρλανδών.