7 Tips για μαθητές/φοιτητές ώστε να βελτιώσετε την απόδοση σας στο διάβασμα. | Study Tours

7 Tips για μαθητές/φοιτητές ώστε να βελτιώσετε την απόδοση σας στο διάβασμα.

Tips-for-studying

1. Ορίστε στόχους

Πολλές μελέτες καταδεικνύουν πως το να καθορίζετε μικρούς επιτεύξιμους στόχους μπορεί να συντελέσει θετικά στην πραγμάτωση ενός μεγαλύτερου και δυσκολότερου εγχειρήματος. Ανεβάστε τον πήχη αλλά προσπαθήστε οι στόχοι σας να είναι ρεαλιστικοί.

2. Δημιουργήστε ένα πλάνο διαβάσματος

Είναι σημαντικό να οργανώσετε το χρόνο σας. Αφιερώστε κάποιες συγκεκριμένες ώρες της εβδομάδας. Όταν το πρόγραμμά σας δεν είναι σταθερό είναι πολύ πιθανό να αμελήσετε το διάβασμα σας ή να ασχοληθείτε λιγότερο.

3. Κάνετε τακτικά διαλείμματα

Μην παθιάζεστε και πέφτετε με τα μούτρα, για να είναι αποδοτικό το διάβασμά σας είναι σημαντικό να κάνετε διαλείμματα. Ακόμα και εάν είναι περίοδος εξετάσεων μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με φίλους ή λίγη γυμναστική. Όταν επανέλθετε θα είστε σίγουρα πιο αποδοτικοί.

4. Αξιοποιείστε νέες τεχνολογίες

Η μελέτη πια δεν περιορίζετε μόνο σε ένα στυλό και χαρτί. Υπάρχουν πλήθος διαδικτυακών εργαλείων ή κινητών εφαρμογών που μπορεί να σας βοηθήσουν. Από το να μάθετε μια ξένη γλώσσα αλλά και σε άλλους τομείς όπως μαθηματικά.

5. Δημιουργήστε τεστ ώστε να αξιολογείτε τις γνώσεις σας

Είναι σημαντικό πάντα να αξιολογείτε το επίπεδο σας. Μέσα από μικρά απλά τεστ μπορείτε να βλέπετε ξεκάθαρα κενά της ύλης που δεν έχετε καλύψει ή που δεν έχετε αντιληφθεί πλήρως.

6. Μελετήστε με παρέα

Κανονίστε με τους συμφοιτητές ή συμμαθητές σας να μελετάτε μαζί κάποιες ώρες την εβδομάδα. Το διάβασμα σας θα γίνει πιο ευχάριστο αλλά και πιο αποτελεσματικό. Πολλές φόρες όταν αναλύουμε με έναν συνομιλητή δυσνόητα θέματα είναι πιο εύκολο να τα κατανοήσουμε.

7. Υγιεινό τρόπο ζωής και να είστε θετικοί

Όσο περίεργο και να ακούγεται, ένας καλύτερος τρόπος διατροφής και σωματικής κατάστασης θα ανεβάσει την διάθεσή σας και θα συμβάλει στην όλη προσπάθεια σας. Το πιο σημαντικό είναι να έχετε καλή ψυχολογία, να είστε θετικοί και να πιστεύετε στον εαυτό σας!