9 συνήθειες εργασίας που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο σώμα σας | Study Tours

9 συνήθειες εργασίας που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο σώμα σας

συνήθειες εργασίας που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο σώμα σας

Οι περισσότεροι από εμάς περνούν τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα στη δουλειά, είτε καθόμαστε στο γραφείο, είτε τρέχουμε με ένα πολυάσχολο πρόγραμμα είτε και τα δύο. Και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι εύκολο να πέσετε σε μια ρουτίνα, και ίσως ακόμη και να υιοθετήσετε μερικές κακές συνήθειες εργασίας που μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή
Ωστόσο, υπάρχουν καλά νέα, καθώς η συνειδητοποίηση αυτών των εργασιακών συνηθειών είναι το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση κάποιων προσαρμογών. Και μόλις μπορέσετε να ξεκινήσετε την αντικατάστασή τους με διαφορετικές συνήθειες, θα αισθανθείτε καλύτερα όχι μόνο στη δουλειά αλλά στη ζωή γενικότερα.

Η φλεγμονή υποτίθεται ότι βοηθάει το σώμα να θεραπεύσει και να αποκαταστήσει τυχόν κατεστραμμένο ιστό, αν και είναι ευεργετική μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Όταν υπάρχει πάρα πολύ φλεγμονή, πολλά άλλα προβλήματα μπορεί να αναπτυχθούν ως αποτέλεσμα, όπως ο πόνος και η χρόνια ασθένεια.

Και αυτά μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν εάν είστε τυλιγμένοι σε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα, κάνετε τα ίδια πράγματα κάθε μέρα, ή βάζετε το σώμα σας κάτω από πολλή πίεση. Διαβάστε παρακάτω για μερικές συνήθειες εργασίας που μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς και τι μπορείτε να κάνετε αντ’ αυτές.

1. Κακή στάση στο γραφείο σας

Μια από τις χειρότερες συνήθειες που προκαλεί φλεγμονή κατά τη διάρκεια της εργασίας είναι να κάθεστε σε κακή στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ εργάζεστε στον υπολογιστή.

Αφιερώστε λοιπόν μια στιγμή για να αξιολογήσετε πώς κάθεστε. Οι ώμοι των περισσότερων ανθρώπων στρογγυλεύονται και τα κεφάλια τους πάνε μπροστά. Αυτό δίνει μεγάλη πίεση στους μύες του λαιμού και της πλάτης, οδηγώντας σε μυϊκούς πόνους και φλεγμονή.

Κάθε φορά που παγιδεύετε τον εαυτό σας, προσπαθήστε να καθίσετε λίγο πιο ίσια. Στην ιδανική περίπτωση, αν σύρετε μια γραμμή από το κεφάλι μέχρι τα ισχία, όλα θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν. Αυτό θα βάλει τη λιγότερη πίεση στους μύες και τις αρθρώσεις, αποφεύγοντας / μειώνοντας έτσι  τη φλεγμονή.

 

2. Κάθεστε για μεγάλες χρονικές περιόδους

Είναι εύκολο να απορροφηθείτε από την εργασία σας και να αφήστε την ημέρα να περάσει χωρίς να σηκωθείτε για να περπατήσετε. Αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στη φλεγμονή.

Στην πραγματικότητα, η καθιστική νόσος είναι ένας επίσημος όρος στην ιατρική κοινότητα. Με καθιστική ζωή, ο κίνδυνος 34 διαφορετικών ασθενειών που σχετίζονται με φλεγμονές ανεβαίνει, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων.

Αλλά μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο σας με το να μετακινήστε περισσότερο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να περπατήσετε για το μεσημεριανό σας διάλειμμα, να γυμναστείτε μετά από δουλειά, ή ακόμα και να περπατήσετε στο σαλόνι. Απλά μην καθίσετε για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

 

3. Παράλειψη του διαλείμματος σας

Το να εργάζεστε μέσα στην ημέρα χωρίς να κάνετε ένα διάλειμμα μπορεί επίσης να αυξήσει τη φλεγμονή όχι μόνο επειδή σας ενθαρρύνει να είστε καθιστικός, αλλά επίσης σας εμποδίζει να κάνετε ένα καλό διάλειμμα.

Όταν παραμένετε σε εγρήγορση και κρατάτε ένα γρήγορο ρυθμό, πιέζετε το σώμα σας σε κατάσταση επιβίωσης, επηρεάζοντας το σάκχαρο του αίματος, την αρτηριακή πίεση, την κορτιζόλη και την ισορροπία των ορμονών.

Ακόμη και αν έχετε τη συνήθεια να εργάζεστε κατά το μεσημεριανό σας διάλειμμα, αλλάξτε τα πράγματα και πάρτε εκείνο τον χρόνο για τον εαυτό σας. Σηκωθείτε, φάτε μεσημεριανό γεύμα, περπατήστε και αποσυνδεθείτε για λίγο και το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει.

 

4. Βάζετε πάρα πολλά στο πρόγραμμα σας

Μπορεί να πέσει πολλή δουλειά και δεν μπορείτε πάντα να αποτρέψετε ένα γεμάτο πρόγραμμα. Αλλά μπορείτε να δώσετε προσοχή στα επίπεδα του στρες σας όλη την ημέρα και να κάνετε ό, τι μπορείτε για να παραμείνετε οργανωμένοι, ήρεμοι και όσο το δυνατόν πιο ελεύθεροι από άγχος - ειδικά επειδή το υπερβολικό άγχος μπορεί να αυξήσει τη φλεγμονή.

Μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε την ημέρα σας το προηγούμενο βράδυ. Και επίσης να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας για να αποβάλλετε το άγχος.

Εάν αισθάνεστε πιεσμένοι, κάντε μια βόλτα, διαβάστε ένα βιβλίο για λίγα λεπτά ή κάντε μια συζήτηση εκτός δουλειάς με έναν συνάδελφο. Και όποτε είναι δυνατόν, διατηρήστε το ημερήσιο πρόγραμμά σας διαχειρίσιμο.

 

5. Παραλείπετε να κάνετε άσκηση

Το να καθίσετε για οκτώ ολόκληρες ώρες μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και έτσι μπορεί να συνηθίσετε να παραλείπετε τη συνήθη ρουτίνα της άσκησης σας.

Με τα πολυάσχολα ωράρια, μπορεί να είναι δελεαστικό να βάζουμε δραστηριότητες όπως η άσκηση στην άκρη. Ωστόσο, η άσκηση είναι απαραίτητη για να κρατήσουμε τη φλεγμονή μακριά.

Οι ασκήσεις όπως η γιόγκα και το tai chi είναι πολύ καλές για τις φλεγμονές, αλλά και κάθε κίνηση μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια. Για να κινηθείτε περισσότερο, μπορείτε επίσης να περπατήσετε από και προς τη δουλειά ή να πάτε στο γυμναστήριο καθώς πηγαίνετε στο σπίτι σας. Μια μέτρια ποσότητα άσκησης θα καταπολεμήσει τη φλεγμονή και θα βοηθήσει να σας κρατήσει υγιείς.

 

6. Κοιτάζοντας στην οθόνη του υπολογιστή σας

Ενώ το να κοιτάζετε μια οθόνη υπολογιστή όλη την ημέρα μπορεί να μην είναι δυνατόν να αποφευχθεί, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τα μάτια σας ασφαλή και να αποφύγετε τη φλεγμονή.

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να έχετε κάποιον χρόνο στην ημέρα σας, όπου κοιτάζετε μακριά από τις οθόνες για λίγο και δίνετε στους οφθαλμούς σας ένα διάλειμμα. Αλλά για το υπόλοιπο διάστημα, θα μπορούσατε επίσης να πάρετε ένα ζευγάρι γυαλιών που εμποδίζουν το μπλε φως.

 

7. Σκύβοντας πάνω από το τηλέφωνό σας

Το να σκύβετε πάνω από μια μικρή οθόνη (φορητοί υπολογιστές, κινητές συσκευές ή smartphones) μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση γνωστή ως "tech neck.

Εάν οι ώμοι και ο λαιμός σας έχουν αρχίσει να σας πονούν, μπορεί να σας βοηθήσει να τοποθετήσετε την οθόνη σας στο επίπεδο των ματιών για να μειώσετε την πίεση στο λαιμό σας. Αγοράστε μία βάση για να ανυψώσετε τη συσκευή σας ή συνδέστε το φορητό σας υπολογιστή σε μια μεγαλύτερη οθόνη.

Ή, τουλάχιστον, δώστε στο λαιμό σας λίγη ξεκούραση. Κάντε ένα διάλειμμα κάθε 20 λεπτά για να περπατήσετε ή να μετακινήσετε τους ώμους σας και να τεντωθείτε.

8. Βασίζεστε σε σνακ στο διάλειμμα

Αν δεν έχετε πολύ ενέργεια, μπορεί να πάτε στο δωμάτιο ανάπαυσης και να πάρετε κάτι από το αυτόματο μηχάνημα, να πάρετε ένα κομμάτι τούρτας γενεθλίων κάποιου ή να κοιτάξετε μέσα στα ντουλάπια για κουλούρια. Αλλά να βασίζεστε σε σνακ για να περάσετε τη μέρα δεν είναι πάντα η καλύτερη ιδέα.

Αυτά τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν να συμβάλλουν τόσο στη φλεγμονή του εγκεφάλου όσο και στο σώμα. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει κάτι άλλο για φαγητό, ή βγείτε έξω για το μεσημεριανό γεύμα.

 

9. Αγνοείτε τα σημάδια του σώματος σας

Αν σηκώνετε βαριά πράγματα, στέκεστε ή κάθεστε όλη την ημέρα ή κάνετε την ίδια κίνηση ξανά και ξανά, μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ενός επαναλαμβανόμενου τραυματισμού, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, οίδημα και πρόβλημα στους τένοντες σας.

Παρόλο που δεν μπορείτε να αποφύγετε πάντα να κάνετε ένα επαναλαμβανόμενο έργο, εάν αυτό είναι κάτι που συνεπάγεται από τη δουλειά σας, μπορείτε να δώσετε προσοχή σε αυτά τα σημάδια από το σώμα σας και να κάνετε λίγες αλλαγές, όπως παύση για τέντωμα ή να κάνετε αυτά που συνιστά η δουλειά σας για να αποφύγετε να τραυματιστείτε.

Αυτές οι συνήθειες εργασίας μπορούν να αυξήσουν σίγουρα τον κίνδυνο για φλεγμονή. Αλλά συχνά το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές προσαρμογές και αλλαγές στη ρουτίνα σας για να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλά.