9 Λόγοι για να επισκεφθείτε το Edinburgh | Study Tours

9 Λόγοι για να επισκεφθείτε το Edinburgh

9 Reasons to visit Edinburgh

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί να επισκεφθεί τη Σκωτία και τα διάσημα και όμορφα τοπία της; Το Εδιμβούργο είναι μια εμπειρία που δε θα ξεχάσετε ποτέ. Εξαιρετικό φαγητό, εκπληκτική θέα και χαλαρωτικός τρόπος ζωής. Μια φοιτητική πόλη με φεστιβάλ και μια απίστευτη νυχτερινή ζωή. Τι περισσότερο θα μπορούσε κάποιος να θέλει;

1. Η παλιά πόλη είναι θαυμάσια μεσαιωνική. Δεν μπορείτε να φύγετε από το Εδιμβούργο χωρίς να περπατήσετε στο Royal Mile. Ο κεντρικός δρόμος και ο πιο τουριστικός της πόλης βρίσκεται στην παλιά πόλη και είναι γεμάτος μυστικά. Ανακαλύψτε τα κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς περιπλανιέστε κατά μήκος των καταστημάτων ... ή τη νύχτα με μία από τις οργανωμένες περιηγήσεις. Από το κάστρο μέχρι το παλάτι Holyrood, αυτός ο λιθόστρωτος δρόμος είναι γεμάτος με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, διάφορα μουσεία, και αμέτρητα αγάλματα. Θα μπορούσατε εύκολα να απολαύσετε ένα απόγευμα απορροφώντας τα αξιοθέατά του, από τον καθεδρικό ναό St Giles και το Canongate Kirk μέχρι το Μουσείο Παιδικής Μέριμνας.

επισκεφθείτε το Edinburgh

2. Θα συναντήσετε την πιο εκπληκτική θέα στα πιο απροσδόκητα σημεία. Το καλύτερο είναι μόνο 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης! Το Εδιμβούργο διαθέτει ένα φοβερό ορίζοντα, με αμέτρητα σημεία από τα οποία μπορείτε να τον θαυμάσετε. Μια πεζοπορία μέχρι το Arthur’s Seat - το ανενεργό ηφαίστειο που κυριαρχεί στο Holyrood Park - ανταμείβεται με εντυπωσιακά πανοράματα σε όλη την πόλη. Εναλλακτικά, ανεβείτε 287 σκαλοπάτια ως την κορυφή του μνημείου Scott του 19ου αιώνα για θέα 360 μοιρών, ή αναρριχηθείτε στο Calton Hill για να θαυμάσετε τη θέα πάνω από το κάστρο και την Princes Street. Έξω από το κέντρο, το πάρκο Inverleith στα βόρεια και ο λόφος του Blackford στο νότο προσφέρουν διαφορετικές προοπτικές.

9 Λόγοι για να επισκεφθείτε το Edinburgh

3. Επισκεφθείτε το Arthur’s Seat, ένα ανενεργό ηφαίστειο. Μπορείτε να αγκαλιάσετε τη φύση ανά πάσα στιγμή ανεβαίνοντας στην κορυφή της πόλης. Εάν είστε ήδη στο πάρκο Holyrood, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να ανεβείτε στο Arthur’s Seat, έναν λόφο με εξαιρετική θέα στην πόλη. Αυτή η τοποθεσία εκτιμάται πολύ από τους πεζοπόρους, αλλά μην ανησυχείτε, είναι αρκετά εύκολο να ανεβείτε! Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να πάρετε λίγο φρέσκο αέρα και να απολαύσετε μια άλλη εξαιρετική πανοραμική θέα της πόλης.

λοφος Edinburgh

4. Είναι η κορυφαία πόλη για φεστιβάλ στον κόσμο. Το Εδιμβούργο φιλοξενεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ τέχνης στον κόσμο, για να μην αναφέρουμε άλλα 11 μεγάλα διεθνή φεστιβάλ! Ο Αύγουστος σηματοδοτεί την έναρξη του διάσημου Fringe Festival του Εδιμβούργου. Το Εδιμβούργο διαθέτει επίσης έναν από τους καλύτερους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς παγκοσμίως: το Hogmanay - με τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και τη γιορτινή ατμόσφαιρα στου δρόμους - είναι κάτι που κανένας επισκέπτης δεν πρέπει να χάσει.

επισκεφθείτε το Edinburgh

 

5. Είναι η ιδανική βάση για να εξερευνήσετε την Σκωτία - τα περισσότερα μέρη απέχουν λίγες μόνο ώρες! Έτσι, κάντε ένα σωστό ταξίδι και εξερευνήστε την υπόλοιπη όμορφη χώρα με λεωφορείο ή τρένο. Το Highlands, το Lothians και το όμορφο Kingdom of Fife είναι εύκολα προσβάσιμα μέσα σε λίγες ώρες από την πρωτεύουσα.

Λόγοι να επισκεφθείτε το Edinburgh

6. Το εικονικό Κάστρο του Εδιμβούργου. Το κύριο αξιοθέατο και το αριστούργημα της πόλης. Σίγουρα θα εκπλαγείτε από την αρχιτεκτονική και την όψη του είτε από το κάτω μέρος του είτε από την κορυφή του. Μην ξεχάσετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του κάστρου και την ίδια την πόλη μέσα στα μουσεία.

Edinburgh

 

7. Είναι γεμάτο με πολιτισμό. Το Εδιμβούργο διαθέτει αμέτρητα μουσεία και γκαλερί. Κάντε την πρώτη στάση στο Μουσείο του Εδιμβούργου ή το Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας, για να μάθετε τα πάντα για το συναρπαστικό παρελθόν του έθνους. Στη συνέχεια, περάστε από την Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας να δείτε τα πολύτιμα έργα από τους Van Dyck, Van Gogh και Cézanne. Μην ξεχάσετε τη Γκαλερί Μοντέρνας Τέχνης για μια σύγχρονη οπτική, ή το City Art Centre που συχνά διοργανώνει δελεαστικές εκθέσεις.

Επισκεφθείτε το Edinburgh

8. Το Scotch Whisky Experience. Απλά βγείτε από το Κάστρο του Εδιμβούργου και θα βρείτε το πρώτο μουσείο ουίσκυ στον κόσμο, το Scotch Whiskey Experience. Είναι η πατρίδα της μεγαλύτερης ιδιωτικής συλλογής σκωτσέζικου ουίσκι στον κόσμο.

ΠΟΤΑ Edinburgh

9. Και τέλος ... σύμφωνα με τους αναγνώστες του The Telegraph και πολλές άλλων δημοσιευμάτων, το Εδιμβούργο είναι το καλύτερο μέρος για να ζήσει κανείς στο Ηνωμένο Βασίλειο!