Αγγλικά για Ταξίδια: Βασικές φράσεις που πρέπει να μάθετε πριν από ένα ταξίδι στο εξωτερικό | Study Tours

Αγγλικά για Ταξίδια: Βασικές φράσεις που πρέπει να μάθετε πριν από ένα ταξίδι στο εξωτερικό

Αγγλικά για Ταξίδια

Εάν πηγαίνετε κάπου όπως η Αγγλία, η Αυστραλία ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχει ασφαλώς νόημα να μάθετε την τοπική γλώσσα. Ακόμα κι αν δεν πηγαίνετε σε προορισμούς στην Αγγλοσφαίρα,  τα αγγλικά είναι στην η διεθνής γλώσσα επικοινωνίας. Μιλώντας λίγο αγγλικά θα σας βοηθήσει να φτάσετε σε πολλά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία του κόσμου. Μπορεί να μην μιλάτε τις ίδιες γλώσσες, αλλά τα αγγλικά θα σας ενώνουν με τους γύρω σας.

Καθώς προετοιμάζεστε για το επερχόμενο ταξίδι σας, ας ανατρέξουμε σε μερικούς εύκολους τρόπους για να ξεκινήσετε να μαθαίνετε τα βασικά της αγγλικής γλώσσας για ταξίδια.

 

Αγγλικές φράσεις κλειδιά πριν φύγετε για το ταξίδι σας

Εάν δεν μιλάτε ήδη βασικά αγγλικά, έχετε σοβαρό μειονέκτημα. Ευτυχώς, η εκμάθηση βασικών αγγλικών για φράσεις και εκφράσεις ταξιδιών θα σας βοηθήσει κατά το ταξίδι σας. Ξεκινήστε αγγλικό μάθημα σας ανατρέχοντας σε μερικές από τις διαφορετικές καταστάσεις που μπορεί να βρεθείτε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας. Ακόμη και απλά να απομνημονεύσετε μερικές υποτυπώδεις φράσεις θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας στο εξωτερικό.

 

Φτάνοντας σε μια ξένη χώρα

Μετά από μήνες προετοιμασίας, το αεροπλάνο σας τελικά προσγειώθηκε στο εξωτερικό ... τώρα τι;

Πρώτον, θα πρέπει να περάσετε από τα τελωνεία. Εδώ θα απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με τα σχέδια διακοπών σας και θα μιλήσετε σε αξιωματούχους μετανάστευσης. Η συζήτησή σας μπορεί να περιλαμβάνει τις ακόλουθες σημαντικές ερωτήσεις:

     Where is your final destination? - Πού είναι ο τελικός προορισμός σας;
     What is the reason for your visit? - Ποιος είναι ο λόγος της επίσκεψής σας;
     Did you pack your own bags? - Συσκευάσατε τις δικές σας τσάντες;

Οικειοποιηθείτε εκ των προτέρων με τη διαδικασία και θα είστε σε εξαιρετική κατάσταση μέχρι να φτάσετε στο αεροδρόμιο.

Αφού καθαρίσετε με τα τελωνεία, θα είστε έτοιμοι να αρχίσετε να εξερευνείτε!

 

Γυρίζοντας στην πόλη

Θα χρησιμοποιήσετε πιθανώς επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας για να ταξιδέψετε προς και από τον τελικό προορισμό σας, όπως το μετρό ή το σύστημα λεωφορείων. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορείτε να περπατάτε και να χρειαστείτε βοήθεια για να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να μάθετε μερικές απλές ερωτήσεις που θα χρησιμοποιήσετε για να λάβετε οδηγίες, να αγοράσετε εισιτήρια και να κάνετε τη διαδρομή σας.

I would like to go to “X”. - Θα ήθελα να πάω στο "Χ".

Εάν μπορείτε να πείτε στους ανθρώπους πού θέλετε να πάτε, θα μπορέσετε να βρείτε το δρόμο σας με λίγη τύχη. Ακόμη και αν δεν καταλαβαίνετε τίποτα άλλο, αυτή η φράση θα σας βοηθήσει να κατευθύνετε τους οδηγούς ταξί σας, να μιλήσετε στους υπαλλήλους στο σιδηροδρομικό σταθμό και να πάρετε στοιχειώδεις συμβουλές από ανθρώπους που συναντάτε στο δρόμο. Απλά αντικαταστήστε τον προορισμό σας για το "X." Για παράδειγμα, "Θα ήθελα να πάω στον Πύργο του Άιφελ".

Where is the bus stop/taxi stand/train station? - Πού βρίσκεται η στάση λεωφορείου / πιάτσα ταξί / σιδηροδρομικός σταθμός;

Μια ερώτηση που ξεκινά με το σημείο όπου μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί από την παραπάνω πρόταση: "Θα ήθελα να πάω ..." Αν ζητήσετε βοήθεια από κάποιον που φτάνει σε ένα συγκεκριμένο μέρος, μπορεί να σας δείξει τη σωστή κατεύθυνση.

Άλλες λέξεις που μπορεί να θέλετε να μάθετε περιλαμβάνουν:

    hotel - ξενοδοχειο
    restaurant - εστιατόριο
    supermarket
    bank - τράπεζα
    currency exchange - ανταλλαγή συναλλάγματος
    metro - μετρό
    embassy – πρεσβεία

 

Γενικές Συζητήσεις

Από τον υπεύθυνο ασφαλείας στο αεροδρόμιο μέχρι τον υπάλληλο του ξενοδοχείου όπου μένετε, θα πρέπει να μιλήσετε με πολλούς ανθρώπους στα αγγλικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Οι αλληλεπιδράσεις σας ενδέχεται να καλύπτουν οποιοδήποτε αριθμό διαφορετικών θεμάτων, αλλά χρησιμοποιείστε αυτές τις αγγλικές φράσεις ταξιδιού για να βρείτε το δρόμο σας μέσα από μια βασική συζήτηση.

Do you speak English? - Μιλάτε αγγλικά?

Πρώτα απ’ όλα, μην υποθέσετε ότι κάποιος μιλάει αγγλικά εκτός εάν είστε σε μια αγγλόφωνη χώρα. Για παράδειγμα, είναι αγένεια να ταξιδέψετε στη Γερμανία και απλά να υποθέσετε ότι όλοι καταλαβαίνουν την αγγλική γλώσσα, ακόμα κι αν οι περισσότεροι τουριστικοί υπάλληλοι θα μιλήσουν αγγλικά. Ξεκινήστε τις συνομιλίες σας με το δεξί πόδι με αυτή την απλή ερώτηση.

I don’t understand.  - Δεν καταλαβαίνω.

Αν βρεθείτε χαμένος όταν συζητάτε με έναν ξένο, απλά πείτε: "Δεν καταλαβαίνω". Αυτό θα πρέπει να σηματοδοτήσει στο άλλο άτομο ότι πρέπει να μιλήσει πιο καθαρά ή να επιβραδύνει, ώστε να καταφέρετε να ακολουθήσετε.

 

How much does this cost? - Πόσο κοστίζει αυτό?

Προγραμματίζετε να κάνετε ένα ψώνια ενώ βρίσκεστε σε διακοπές; Θα θελήσετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να διερευνήσετε πώς τα χρήματα λειτουργούν στη χώρα που επισκέπτεστε. Φυσικά, κάθε έθνος έχει το δικό του νόμισμα, αλλά το ίδιο σύστημα αριθμών και φράσεις λειτουργούν παγκοσμίως. "Πόσο κοστίζει αυτό;" είναι ένας γρήγορος τρόπος να καθοριστεί η τιμή ενός συγκεκριμένου στοιχείου.

I need help/a hospital/the police. - Χρειάζομαι βοήθεια / ένα νοσοκομείο / την αστυνομία.

Μην βρεθείτε σε μια επικίνδυνη κατάσταση και συνειδητοποιήστε ότι δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε. Μάθετε να εκφράζετε την ανάγκη σας για βοήθεια έκτακτης ανάγκης και διατηρήστε τον εαυτό σας προστατευμένο. Το να λέτε σε κάποιον ότι χρειάζεστε βοήθεια θα πρέπει να τραβήξει την προσοχή του και να του επιτρέψει να κατανοήσει τον επείγοντα χαρακτήρα του αιτήματός σας.

 

Όταν επισκέπτεστε ένα εστιατόριο

Δοκιμάζοντας διαφορετικά φαγητά της τοπικής κουζίνας είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα πράγματα κατά την επίσκεψη σε μια ξένη χώρα. Φυσικά, πριν καθίσετε για ένα μεγάλο γεύμα σε ένα τοπικό εστιατόριο, θα θέλετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να δείτε πώς να μιλήσετε και πως να παραγγείλετε τις επιλογές σας.

Οι παρακάτω φράσεις προσφέρουν ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε:

May I please see a menu? - Μπορώ να δω ένα μενού;

Ζητώντας να δείτε το μενού είναι ο σωστός τρόπος για να μάθετε τι εξυπηρετεί το εστιατόριο που επισκέπτεστε. Οι περισσότεροι θα σας προσφέρουν ένα μενού όταν καθίσετε, αλλά μπορείτε επίσης να ζητήσετε το μενού προτού επιλέξετε εάν θέλετε να κάτσετε ή όχι.

Μην ξεχνάτε, πολλά εστιατόρια τοποθετούν επίσης τα μενού τους στα παράθυρά τους, τα οποία θα σας επιτρέψουν να δείτε αν το φαγητό είναι εντός του προϋπολογισμού σας.

I would like to eat/drink… - Θα ήθελα να φάω / να πίνω ...

Αφού αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ελέγξετε τις επιλογές στο μενού, θέλετε να δώσετε μια παραγγελία. Απλά πείτε την επιλογή σας. Για παράδειγμα, "Θα ήθελα το ψητό κοτόπουλο με ζυμαρικά, παρακαλώ".

May I have the bill? - Μπορώ να έχω το λογαριασμό;

Στο τέλος της επίσκεψής σας, θα χρειαστεί να πληρώσετε τον λογαριασμό σας. Μπορείτε να ζητήσετε από τον το λογαριασμό σας όταν είστε έτοιμοι. Σε πολλές αγγλόφωνες χώρες, ο σερβιτόρος θα φέρει το λογαριασμό σας στο τραπέζι χωρίς να του ζητηθεί, αλλά εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να μάθετε πώς να το ζητήσετε.

Υπενθύμιση: Μην ξεχάσετε να μελετήσετε τον την κουλτούρα για τα φιλοδωρήματα για τη χώρα που επισκέπτεστε. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, είναι συνηθισμένο να πληρώνετε 15-20% του λογαριασμού σας ως φιλοδώρημα. Αυτό πληρώνει το μισθό του σερβιτόρου και δεν πρέπει να παραλείπεται. Τα έθιμα διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ωστόσο, εξετάστε αυτά τα θέματα πριν ταξιδέψετε.