Back-to-School Tips | Study Tours

Back-to-School Tips

Back-to-School Συμβουλές

1. Ρωτήστε το παιδί σας: "Πώς ήταν η μέρα σου; Μάθετε κάτι ενδιαφέρον; Πέρασες  χρόνο με τους φίλους σου "αντί για" Πώς τα πήγες στο τεστ μαθηματικών; "

 

2. Αντισταθείτε στην επιθυμία να διορθώσετε τα λάθη στην εργασία του παιδιού σας. Είναι δουλειά του παιδιού σας, όχι δική σας.

 

3. Η εργασία που έχει γίνει με ακεραιότητα είναι πιο σημαντική από το άριστα. Η πίεση για την επίτευξη μόνο υψηλών βαθμών μπορεί να κάνει τους μαθητές να καταφεύγουν στην αντιγραφή.

 

4. Βρείτε χρόνο για παιχνίδι, χρόνο για χαλάρωση, οικογενειακό χρόνο. Οι έρευνες δείχνουν ότι είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική ισορροπία.

 

5. Δημιουργήστε ένα περιβάλλον χωρίς τεχνολογία κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

 

6. Συνεργαστείτε με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού σας. Δουλέψτε μαζί τους για την επίλυση προβλημάτων.

 

7. Καταπολεμήστε τον πειρασμό να πάτε στο σχολείο την εργασία του παιδιού σας που ξέχασε στο σπίτι. Τα παιδιά αποκτούν ανθεκτικότητα, μαθαίνοντας από μικρές αποτυχίες.

 

8. Μια επιπλέον ώρα ύπνου είναι πιο πολύτιμη από μια επιπλέον ώρα μελέτης. Οι έρευνες δείχνουν ότι η στέρηση του ύπνου μπορεί να συσχετιστεί με την κατάθλιψη και το άγχος.

 

9. Όταν το παιδί σας θέλει να μιλήσει μαζί σας, σταματήστε αυτό που κάνετε και ασχοληθείτε. Μήπως "μισώ το σχολείο" σημαίνει κάτι άλλο: "Είμαι εκφοβισμένος" ή "δεν ταιριάζω;"

 

10. Βοηθήστε το παιδί σας να αναπτύξει τα ενδιαφέροντα και τα πλεονεκτήματα του. Ανακαλύψτε τι αγαπά το παιδί σας να κάνει έξω από το σχολείο.