Ένας οδηγός για να επιβιώσετε ως γονείς στις διακοπές των Χριστουγέννων | Study Tours

Ένας οδηγός για να επιβιώσετε ως γονείς στις διακοπές των Χριστουγέννων

γονείς στις διακοπές των Χριστουγέννων

Οι διακοπές είναι συνήθως ένας συνδυασμός αναψυχής και άγχους για τους περισσότερους ανθρώπους. Από τη μια φτιάξιμο προϋπολογισμού για δώρα και διαμάχες με το αφεντικό για τις άδειες, και από την άλλη χαλαρά απογεύματα στο σπίτι τεμπελιάζοντας με τις πιτζάμες σας. Για τους γονείς που εργάζονται, οι διακοπές μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος .

Ακολουθούν τα καλύτερα tips επιβίωσης!

1. Δημιουργήστε ένα κοινόχρηστο ημερολόγιο

Έχοντας τα πάντα σε ένα μέρος, βοηθάτε εσάς και τον σύντροφο σας να παρακολουθείτε τα events των διακοπών, τις εργασιακές δεσμεύσεις και λοιπές υποχρεώσεις. Ένα μεγάλο ημερολόγιο στο ψυγείο θα ήταν αρκετό, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα ημερολόγιο Google, ώστε να είναι προσβάσιμο από οπουδήποτε και να το μοιράζετε με τους παππούδες και τα άλλα μέλη της οικογένειας. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να προσθέσετε οποιεσδήποτε μεγάλες προθεσμίες εργασίας - αναφορές τέλους του έτους, ετήσιες αναθεωρήσεις και τα σχετικά.

 

2. Μην περάσετε τις διακοπές σας στο αυτοκίνητο

Αν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να ζήσετε σε κοντινή απόσταση και από τις δύο πλευρές της οικογένειάς σας, είναι δελεαστικό να προσπαθήσετε να τους δείτε όλους κατά τη διάρκεια των διακοπών. Αλλά να οδηγήσετε σε πολλαπλές τοποθεσίες και να δαπανήσετε ώρες και ώρες στο αυτοκίνητο, ώστε να μπορείτε να δείτε κάθε συγγενή μπορεί να οδηγήσει σε μια καταστροφική περίοδο διακοπών. Κατ’ αρχάς, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ότι κανείς δεν θα περάσει μαζί σας ποιοτικό χρόνο: Θα είστε πολύ απασχολημένοι με τη φόρτωση, την εκφόρτωση και την τακτοποίηση των υπερβολικά κουρασμένων παιδιών σας και τότε θα είναι καιρός να φύγετε ξανά. Δεύτερον (και ίσως να το θυμάστε αυτό από την παιδική σας ηλικία), αναγκάζοντας τα παιδιά σας να περάσουν τις διακοπές στο αυτοκίνητο θα τους κάνουν πραγματικά να μισούν την πιο υπέροχη εποχή του χρόνου.

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα που να λειτουργεί για την οικογένειά σας. Αυτό που έχει σημασία είναι να περάσετε χρόνο μαζί. Και μιλώντας για ποιοτικό χρόνο:

 

3. Μετατρέψτε τη φροντίδα των παιδιών σε ποιοτικό οικογενειακό χρόνο

Για τους γονείς που εργάζονται, η φροντίδα των παιδιών μπορεί να γίνει ένας πραγματικός εφιάλτης γύρω από τις διακοπές. Εάν τα παιδιά σας βρίσκονται στο σχολείο, πιθανόν να έχουν τουλάχιστον μία εβδομάδα περισσότερες διακοπές από ό, τι εσείς. Εάν τα παιδιά σας βρίσκονται σε κάποιο σταθμό, ο υπεύθυνος του παιδιού σας είναι έτοιμος για τις πολύ απαραίτητες διακοπές και πιθανότατα σχεδιάζει να κάνει παρατεταμένες διακοπές. Εν τω μεταξύ, το τέλος του έτους μπορεί να είναι ιδιαίτερα πιεστικό για τους εργαζόμενους καθώς προσπαθούν να φτιάξουν προϋπολογισμούς, κάνουν προβλέψεις, αναθεωρήσεις στο τέλος του έτους και σχέδια επόμενου έτους.

Έτσι, επωφεληθείτε από τους παππούδες, τις θείες και τους θείους που θέλουν να περάσουν χρόνο με τα παιδιά σας και να τους ζητήσετε να τα φροντίζουν πριν ή μετά τα Χριστούγεννα, εκείνες τις ημέρες που το σχολείο είναι εκτός λειτουργίας, αλλά οι επιχειρήσεις είναι ανοιχτές. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για αυτούς να δουν τα παιδιά σας.

 

4. Απλοποιήστε τα ψώνια

Πριν γίνεται εργαζόμενος γονιός, είχατε το χρόνο να περπατήσετε μέσα από το εμπορικό κέντρο, επιλέγοντας δώρα για όλη την οικογένεια. Αλλά αυτές οι μέρες έχουν φύγει, και είναι σημαντικό να κάνετε τη διαδικασία των αγορών πιο αποτελεσματική.

Πρώτα απ’ όλα, ξεκινήστε νωρίς. Ψωνίστε ηλεκτρονικά όσο το δυνατόν περισσότερο (κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος στη δουλειά, εάν είναι δυνατόν) και επιλέξτε τα δώρα να παραδοθούν στον τελικό προορισμό τους (όπου και αν γιορτάζετε), ώστε να μην χρειαστεί να τα μεταφέρετε με το αυτοκίνητο.

 

5. Καθαρίστε και δωρίστε παιχνίδια

Είναι φυσιολογικό για τους παππούδες και τους οικογενειακούς φίλους να θέλουν να κακομάθουν τα παιδιά σας και να τους δώσουν πολλά παιχνίδια. Ενώ αυτά τα παιχνίδια φαίνονται σαν θησαυρός στα παιδιά, εσείς τα βλέπετε ως σωρούς ακαταστασίας που απειλούν να καταλάβουν το σπίτι σας και να σας κάνουν να σκοντάψετε μέσα στη νύχτα.

Για να αποφύγετε αυτή την κατάσταση και να διδάξετε τα παιδιά σας λίγο για το πνεύμα των Χριστουγέννων, πάρτε τα παιχνίδια και δώστε όσα μπορείτε σε έναν τοπικό οργανισμό.

Πάνω απ’ όλα, μην αφήστε την περίοδο των διακοπών να γίνει μια σειρά από αγχωτικά γεγονότα. Φροντίστε να απολαύστε τον πολύτιμο χρόνο σας με τα παιδιά, την οικογένεια και τους φίλους σας.