Τι να μη φοράτε στη Γραμμή Ασφαλείας του Αεροδρομίου | Study Tours

Τι να μη φοράτε στη Γραμμή Ασφαλείας του Αεροδρομίου

tips αεροδρομιο

Ο καλύτερος τρόπος να διευκολυνθείτε κατα την διέλευση σας από την ασφάλεια του αεροδρομίου είναι να ντυθείτε κατάλληλα. Ορισμένα ενδύματα και αξεσουάρ θα μπορούσαν να σας ενεργοποίησουν τις μπάρες ελέγχου και στη συνέχεια αυτό θα οδηγήσει σε επιπλέον διαδικασίες ελέγχου, επιβραδύνοντας την πρόοδό σας στο αεροδρόμιο.

Παπούτσια που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν

tips για ταξιδια

Συνιστούμε στους ταξιδιώτες να φοράνε παπούτσια τα οποία μπορούν αφαιρεθούν εύκολα όταν θα βρίσκεστε στη γραμμή ασφαλείας του αεροδρομίου καθώς θα πρέπει να βγάλετε τα παπούτσια σας και να τα βάλετε στον κάδο προβολής πριν περπατήσετε μέσα από τον ανιχνευτή μετάλλων. Εάν τα παπούτσια σας έχουν ιδιαίτερα κουμπώματα ή μπλεγμένα κορδόνια η διαδικασία θα γίνει ακόμα πιο χρονοβόρα και θα καθυστερήσετε και όλους τους επόμενους μετά από εσάς. Επιπλέον, αν βιάζεστε για να προλάβετε την πτήση σας, σκεφτείτε να είναι εύκολη και η επανατοποθέτηση τους έτσι ώστε να επισπεύσετε τη διέλευσή σας από το τέλος της ασφάλειας στο τερματικό. Σημειώστε ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών και οι ενήλικες ηλικίας 75 ετών και άνω μπορούν να αφήσουν τα παπούτσια τους κατά τη διάρκεια του προσυμπτωματικού ελέγχου.

Κοσμήματα ή Piercings ... ή οτιδήποτε μέταλλο

tips για ταξιδια

Αν ενεργοποιηθεί ο ανιχνευτής μετάλλων, τότε θα απαιτηθεί επιπλέον έλεγχος. Τα πάντα από τα μεταλλικά συνδετικά στοιχεία στα ρούχα, μέχρι τα piercing, τα κλειδιά στην τσέπη σας, θα μπορούσαν να προκαλέσουν συναγερμό στη γραμμή ασφαλείας. Εάν έχετε πάνω σας κοσμήματα / υλικά από μέταλλο που δεν μπορούν να απομακρυνθούν, ενημερώστε τους ελεγκτές.

Ζώνες

tips για ταξιδια

Για την διευκόλυνσή σας επιλέξτε ρούχα που δεν απαιτούν την υπάρξη ζώνης ή τουλάχιστον να είστε έτοιμοι να αφαιρέσετε τη ζώνη σας. Οι ζώνες δεν επιτρέπονται από την ασφάλεια του αεροδρομίου, επειδή τα μεταλλικά κλιπ τους ενεργοποιούν τον ανιχνευτή μετάλλων. Ωστόσο, ακόμα κι αν φοράτε ζώνη χωρίς μεταλλικό κούμπωμα, ένας πράκτορας μπορεί να ζητήσει να την αφαιρέσετε ούτως ή άλλως. Είναι τυπική διαδικασία.

Παλτά και σακάκια

tips για ταξιδια

Είναι στον κανονισμό του αεροδρομίου, 101: Οι ταξιδιώτες πρέπει να αφαιρέσουν τα παλτά και τα σακάκια - αυτό περιλαμβάνει τα εξωτερικά ρούχα όπως τα φούτερ με κουκούλα, τα γιλέκα και τα σχετικά- πριν περάσουν από τον ανιχνευτή μετάλλων. Είναι πολύ φυσικό να φοράτε ένα σακάκι/ζακέτα σε ένα κρύο αεροδρόμιο. Απλά θυμηθείτε να βγάλετε τα εξωτερικά σας ρούχα και να τα βάλετε σε κάδο προβολής πριν προχωρήσετε στο σημείο ελέγχου.

Οτιδήποτε προσβλητικό

tips για ταξιδια

Τα προκλητικά/προσβλητικά ρούχα μπορεί να σας οδηγήσουν έξω από το αεροπλάνο, αλλά θα μπορούσαν επίσης να τραβήξουν την προσοχή από τους πράκτορες της TSA (αν και είναι πιο πιθανό ότι το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών, αντί του πράκτορα ασφαλείας του αεροδρομίου, θα σας απαγορεύσει να πετάξετε εξαιτίας ακατάλληλων ή προσβλητικών ενδυμάτων). Οι ιστορίες των φυλλομετρητών που απαγορεύονται από τα αεροπλάνα λόγω των φτωχών επιλογών ενδυμασίας αφθονούν και, για τα περισσότερα από αυτά, το πρόβλημα συνέβη αφού το έκαναν μέσω της διαδικασίας εξέτασης. Παρόλα αυτά, οι πράκτορες μπορεί να σας τραβήξουν στην άκρη για πρόσθετο έλεγχο αν αντιληφθούν ένα απειλητικό ή αμφισβητήσιμο μήνυμα στο μπλουζάκι σας. Συμβουλή: Εάν δεν θα το φορούσασε σε ένα εστιατόριο φιλικό προς την οικογένεια ή ακόμα και στην εκκλησία, μην το φορέσετε για αεροπορικά ταξίδια.

Ογκώδης Ρούχα

tips για ταξιδια

Τα ογκώδης ρούχα δεν απαγορεύονται. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που φορούν αδιάβροχα ενδύματα, όπως φουσκωτά παντελόνια, φουσκωτές φούστες, ογκώδης μπλούζες ή ακόμη και χαλαρά ενδύματα που φοριούνται για θρησκευτικούς σκοπούς, ενδέχεται να υποβληθούν σε επιπλέον έλεγχο. Σύμφωνα με την TSA, είναι πιθανόν να περάσετε από επιπλέον έλεγχο εάν τα ρούχα σας είναι "αρκετά μεγάλα για να κρύψουν απαγορευμένα αντικείμενα".