Η Ιστορία του Big Ben σε 1 λεπτό | Study Tours

Η Ιστορία του Big Ben σε 1 λεπτό

Η Ιστορία του Big Ben σε 1 λεπτό

Το Big Ben είναι το ψευδώνυμο που δόθηκε στη Μεγάλη Καμπάνα του ρολογιού στο βόρειο άκρο του παλατιού του Westminster στο Λονδίνο. Συχνά αναφέρεται όχι μόνο στην καμπάνα αλλά και σε ολόκληρο τον Πύργο του Ρολογιού, ο οποίος επίσημα μετονομάστηκε σε Πύργο της Ελισάβετ για να γιορτάσει το Diamond Jubilee της Ελισάβετ Β το 2012.

Όταν το αρχικό παλάτι του Westminster καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1834, οι αρχιτέκτονες κλήθηκαν να υποβάλουν σχέδια για το νέο παλάτι και δημιουργήθηκε μια επιτροπή για να επιλέξει το καλύτερο. Ο σχεδιασμός του Sir Charles Barry (αρχιτέκτονας) ήταν επιτυχής, ωστόσο, δεν είχε πύργο ρολογιού.

Ο Barry στράφηκε στον  Augustus Pugin για το σχεδιασμό του πύργου και προστέθηκε στο σχέδιο το 1836.

Το Κοινοβούλιο χτίστηκε σε νέο-γοτθικό στιλ και τα θεμέλια για τον Πύργο της Ελισάβετ τοποθετήθηκαν στις 28 Σεπτεμβρίου το 1843. Λόγω κατασκευαστικών δυσκολιών, οι οποίες καθυστέρησαν πέντε χρόνια την υλοποίηση του έργου από την εκτιμώμενη ημερομηνία, ο πύργος ολοκληρώθηκε το 1859.

 Κατασκευή του ρολογιού

ιστορια μπιγκ μπεν

Καθώς ο Charles Barry δεν ήταν εξειδικευμένος ωρολογοποιός, διοργάνωσαν διαγωνισμό το 1846 για να βρουν ένα κατάλληλο σχέδιο για το ρολόι του πύργου. Ο Edward John Dent διορίστηκε για να χτίσει το ρολόι ακολουθώντας το σχέδιο του κατασκευαστή ρολογιών Edmund Beckett Denison. Όταν ο Dent πέθανε, ο στρατηγός του Frederick ολοκλήρωσε το ρολόι το 1854. Εγκαταστάθηκε στον Πύργο της Ελισάβετ τον Απρίλιο του 1859.

Το χρονολόγιο κατασκευής της καμπάνας

μπιγκ μπεν

Η κύρια καμπάνα - επίσημα η Μεγάλη Καμπάνα - είναι γνωστή ως Big Ben, η μεγαλύτερη καμπάνα στον πύργο και μέρος του μεγάλου ρολογιού. Η προέλευση του ονόματος «Big Ben» δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά μπορεί να έχει πάρει το όνομά του από τον Sir Benjamin Hall, ο οποίος επέβλεπε την εγκατάσταση του. Όταν η πρώτη καμπάνα υπέστη μια ρωγμή 1,2 μ., Οι Warners της Norton κλήθηκαν να την αναδιαμορφώσουν σε 2,5 τόνους ελαφρύτερη. Αυτή η νέα καμπάνα ανέβηκε στο καμπαναριό τον Οκτώβριο του 1858 και το Big Ben χτύπησε για πρώτη φορά στις 11 Ιουλίου 1859. Λίγο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1859, η καμπάνα έσπασε πάλι, σταθεροποιήθηκε και επανεγκαταστάθηκε το 1863 κοστίζοντας £ 22,000. Εκτός από περιστασιακές διακοπές, χτυπάει από τότε και το 2009, το Big Ben γιόρτασε την 150η επέτειό του.