Πώς να επιλέξετε ένα πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου για τις σπουδές σας | Study Tours

Πώς να επιλέξετε ένα πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου για τις σπουδές σας

Ηνωμένου Βασιλείου για τις σπουδές

Αναζητήστε κατατάξεις  και συγκριτικούς πίνακες των πανεπιστημίων

Μπορείτε να δείτε το άρθρο μας σχετικά με τα καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου για μια γρήγορη σύγκριση. Εκτός όμως από γενικές συγκριτικές λίστες Πανεπιστημίων της Αγγλίας καλό θα ήταν να πραγματοποιήσετε και μια πιο αναλυτική αναζήτηση με βάση θεματικές ενότητες και διακρίσεις που μπορεί να έχουν ορισμένα Πανεπιστήμια σε εξειδικευμένους κλάδους που σας ενδιαφέρουν.

Για παράδειγμα, ας φανταστούμε ότι θέλετε να σπουδάσετε μηχανική και ελπίζετε να πάρετε κάποια εμπειρία στη βιομηχανία κατά τη διάρκεια ή μετά τη διάρκεια του κύκλου σπουδών σας. Μπορεί να θέλετε να μάθετε ποιο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου λοιπόν είναι το καλύτερο για την καινοτομία.

Αποθηκεύστε πανεπιστήμια που σας ενδιαφέρουν προσθέτοντάς τα σε μια προσωπική λίστα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να δημιουργήσετε μια λίστα με τα "καλύτερα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο για καινοτομία" και "πανεπιστήμια στη Βόρεια Αγγλία" και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε τις δύο λίστες κατά τη λήψη της απόφασής σας.

Ευκαιρίες χρηματοδότησης

Πολλά πανεπιστήμια προσφέρουν υποτροφίες για διεθνείς φοιτητές, αλλά τα κριτήρια επιλεξιμότητας ποικίλλουν. Εάν η χρηματοδότηση αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα, καλό είναι να ερευνήσετε τις υποτροφίες και τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων εκ των προτέρων. Παρακολουθείστε ενημερωτικά portal όπου δημοσιεύονται νέες προκηρύξεις για υποτροφίες καθώς και τα κοινωνικά δίκτυα των πανεπιστήμιών που σας ενδιαφέρουν.

Επιλέξτε μια τοποθεσία

Από το St Andrews στην εκπληκτική ανατολική ακτή της Σκωτίας μέχρι τους ονειρεμένους πύργους της Οξφόρδης, θα βρείτε πλήθος εντυπωσιακών Πανεπιστημίων και πόλεων γεμάτων χαρακτήρα.

Μην ξεχνάτε όμως, επιλέγοντας ένα πανεπιστήμιο σημαίνει επίσης ότι επιλέγετε το μέρος πού θα ζήσετε και εκτός από το τοπίο, μέσα στους παράγοντες που θα εξετάσετε είναι και οι τρόποι μετακίνησης στην πόλη αυτή. Ακόμα θα χρειαστεί να κάνετε έρευνα για το κόστος διαβίωσης, τον πολιτισμό, τον καιρό και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που ποικίλουν από τόπο σε τόπο.

Αναλογιστείτε λοιπόν, θέλετε να είστε στο Λονδίνο την πρωτεύουσα της Αγγλίας που προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων και μια μοναδική εμπειρία ζωής ακόμα και εάν έχει τις υψηλότερες τιμές ενοικίασης στη χώρα;

Ή θέλετε να βρίσκεστε στο Nottingham, μία από τις πιο προσιτές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, με πολλά καφέ φιλικά για τους φοιτητές, αλλά πολύ λιγότερες ευκαιρίες εργασίας από την πρωτεύουσα;

Ίσως προτιμάτε να είστε δίπλα στη θάλασσα, στο Brighton, στο Bournemouth, στο Southampton ή στο Cardiff.

Δεν υπάρχει σωστή απάντηση όταν επιλέγετε μια τοποθεσία που ταιριάζει στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Μερικοί φοιτητές προτιμούν τη Σκωτία επειδή τα δίδακτρα είναι φθηνότερα, ορισμένοι επιλέγουν τη Βόρεια Ιρλανδία λόγω της γοητείας τους με την κελτική ιστορία και τον πολιτισμό.

Σκεφτείτε τις προτεραιότητές σας, κάντε την έρευνά σας και στη συνέχεια, προσπαθήστε να την επισκεφθείτε για να πάρετε μια ακόμα καλύτερη ιδέα για τη ζωή των σπουδαστών.

Επικοινωνήστε και επισκεφτείτε τα πανεπιστήμια

Όταν έχετε καταλήξει σε έναν κατάλογο με λιγότερες από 10 επιλογές, ήρθε η ώρα να επικοινωνήσετε με τα πανεπιστήμια για να μάθετε περισσότερα.

Παρόλο που δεν είναι δυνατόν σε όλες τις περιπτώσεις, το καλύτερο που πρέπει να κάνουμε σε αυτό το σημείο είναι να παρευρεθούμε σε πανεπιστημιακή ημέρα. Για όλες τις εκτενείς έρευνες και τη διαλογή των πανεπιστημίων με βάση τις προτεραιότητές σας, τίποτα δεν θα σας δώσει μια καλύτερη αίσθηση αν θέλετε να ζήσετε και να σπουδάσετε σε ένα μέρος από το να το βλέπετε αυτοπροσώπως και να συναντάτε τους τρέχοντες φοιτητές και προσωπικό.

Ζήστε την εμπειρία φοίτησης στο Πανεπιστήμιο που θέλετε μέσω των θερινών προγραμμάτων για μαθητές

Μάθετε για τη ζωή των μαθητών

Ίσως ασχολείστε ερασιτεχνικά με το θέατρο ή είστε πρωταθλητής στο σκάκι ή έχετε πάθος με το μπάσκετ, τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου φροντίζουν για όλα τα χόμπι, επομένως δεν θα είναι δύσκολο να ακολουθήσετε αυτές τις εξωσχολικές δραστηριότητες όπου κι αν καταλήξετε .

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν και δύο πανεπιστήμια έρχονται ίσα σε όλες τις μετρήσεις, οι κοινωνίες και οι δραστηριότητες αναψυχής στην περιοχή θα μπορούσε να είναι ένας τελευταίος αποφασιστικός παράγοντας για εσάς. Το Durham θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε μια καριέρα στην κωμωδία, το Μάντσεστερ θα μπορούσε να σας δώσει την πρώτη ευκαιρία να παίξετε μουσικές συναυλίες σε τοπικούς συλλόγους, και το Cambridge (ή η Οξφόρδη) θα μπορούσε να σας δει να ανταγωνίζεστε στο The Boat Race μέσα σε λίγα μόνο χρόνια.

Δείτε την λίστα μας με προγράμματα προετοιμασίας για Πανεπιστημιακές σπουδές