Μεγάλη ή μικρή επιχείρηση: Τι σας ταιριάζει; | Study Tours

Μεγάλη ή μικρή επιχείρηση: Τι σας ταιριάζει;

Μεγάλη ή μικρή επιχείρηση: Τι σας ταιριάζει;

Όταν πρόκειται για το κυνήγι εργασίας, η εύρεση του σωστού ρόλου είναι μόνο η μισή μάχη. Πρέπει επίσης να επιλέξετε έναν οργανισμό που να υποστηρίζει τους στόχους της σταδιοδρομίας σας, το στυλ εργασίας και την επιθυμητή δυναμική της ομάδας. Και παρόλο που η κουλτούρα κάθε εταιρείας ποικίλλει ανεξάρτητα από το μέγεθός της, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ψάχνετε για την τέλεια εταιρία.

Πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα εργασίας σε μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις

 

Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποιος τύπος επιχείρησης θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα, θα βρείτε μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της εργασίας σε μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις:

 

Γιατί μια μεγάλη εταιρεία ίσως είναι κατάλληλη για εσάς

Οι μεγάλες εταιρείες έχουν συχνά έναν καθιερωμένο τρόπο να κάνουν τα πράγματα, από τα προγράμματα κατάρτισης και τις ευκαιρίες προόδου, στον ρόλο που πρέπει να έχετε και στον τρόπο με τον οποίο σας διαχειρίζεται. Έτσι αν ψάχνετε για μια εταιρεία με σαφή οργάνωση, μια εταιρία μεγαλύτερης κλίμακας θα μπορούσε να είναι για σας.

Θα επωφεληθείτε από τη φήμη της. Μια μεγάλη εταιρεία είναι πιο πιθανό να είναι ένα γνωστό όνομα, και το να εργάζεστε εκεί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε αξία στο βιογραφικό σας σημείωμα. Και παρόλο που θα χρειαστεί να έχετε τις κατάλληλες δεξιότητες, να εργάζεστε για έναν ηγέτη του κλάδου, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε στο μέλλον.

Ψάχνετε για ένα καλό πακέτο παροχών. Σε γενικές γραμμές, οι μεγαλύτερες εταιρείες διαθέτουν τα κεφάλαια και τους πόρους για να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα παροχών - είτε πρόκειται για συνταξιοδοτικά συστήματα είτε για οδοντιατρικά προγράμματα φροντίδας. Μπορεί επίσης να προσφέρουν και άλλες παροχές όπως εκπτωτικά γεύματα ή επιδοτούμενη συμμετοχή στο γυμναστήριο.

 

Γιατί μια μεγάλη εταιρεία μπορεί να μην είναι κατάλληλη για εσάς

Δεν θέλετε να περιμένετε μέχρι να γίνουν αλλαγές. Ακόμα κι αν η εταιρεία που επιλέγετε είναι ανοιχτή σε νέες ιδέες, ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για την υλοποίησή τους. Όχι μόνο θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για να εκτελέσουν ενδεχόμενες αλλαγές, αλλά μπορεί επίσης να είναι πιο δύσκολο να αλλάξουν τις τρέχουσες οργανωτικές απόψεις ή συνήθειες που θα μπορούσαν να έχουν τεθεί.

Θέλετε να μάθετε όλους τους συναδέλφους σας. Οι μεγάλες εταιρείες έχουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να τους γνωρίσετε όλους - ειδικά μέλη ανώτερων στελεχών. Αυτό σημαίνει ότι οι πτυχές της δουλειάς σας θα επηρεαστούν από άτομα που ίσως δεν γνωρίζετε, καθιστώντας πιθανότατα πιο δύσκολο να μεταφέρετε τους προβληματισμούς σας σας αν προκύψουν προβλήματα.

Είστε πρόθυμοι να κάνετε κάποια πράγματα. Με τη σαφή δομή που μια μεγάλη εταιρεία είναι πιθανό να προσφέρει, οι ευθύνες σας είναι πιθανό να είναι πιο καθορισμένες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην έχετε την ευκαιρία να αναλάβετε δουλειά εκτός των αρμοδιοτήτων σας ή να είστε ευέλικτοι με την εργασία που κάνετε.

 

Γιατί μια μικρή εταιρεία ίσως είναι κατάλληλη για εσάς

Θέλετε έναν ποικίλο ρόλο. Αν ψάχνετε για μια δουλειά που σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε και να αναπτύξετε ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, ενώ ασκείτε μια ολόκληρη σειρά καθηκόντων, μια μικρή εταιρεία θα μπορούσε να είναι για σας. Με λιγότερους υπαλλήλους για να καλύψουν τα κενά, ο ρόλος σας είναι πιθανό να είναι πιο ρευστός, με καθήκοντα και ευθύνες να επεκτείνονται εκτός από μια στενά καθορισμένη περιγραφή της θέσης εργασίας.

Ψάχνετε για μια στενή ομάδα. Η δουλειά για μια μικρότερη εταιρεία όχι μόνο σημαίνει ότι θα μπορέσετε να επωφεληθείτε από το να συμμετέχετε σε μια μικρή ομάδα, αλλά σημαίνει επίσης ότι θα έχετε ευκολότερη πρόσβαση στα κινούμενα μέρη της εταιρείας – κάνοντας την έκφραση ανησυχιών ή τη νέων ιδεών ευκολότερη και ταχύτερη διαδικασία.

Θέλετε να παρατηρήσετε τις επιτυχίες σας. Όταν η εταιρεία για την οποία εργάζεστε είναι μικρή, τα επιτεύγματά σας θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στη συνολική στρατηγική, κατεύθυνση και στόχους της επιχείρησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε υψηλό επίπεδο αναγνώρισης για αυτό που κάνετε.

 

Γιατί μια μικρή εταιρεία μπορεί να μην είναι κατάλληλη για εσάς

Ψάχνετε για μια σαφή πορεία καριέρας. Ενώ η προαγωγή είναι αναμφισβήτητα δυνατή σε μια μικρή επιχείρηση, τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να φτάσετε εκεί μπορεί να μην είναι τόσο σαφώς καθορισμένα, με τα τυπικά προγράμματα κατάρτισης λιγότερο πιθανό να είναι τόσο απλά. Και αν η εταιρεία δεν θέλει να αναπτυχθεί σύντομα, μπορεί επίσης να σας δυσκολεύει να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο (ειδικά εάν το πρόσωπο πάνω από εσάς είναι απίθανο να προχωρήσει).

Θέλετε να επιμείνετε σε μια σαφή ρουτίνα. Εάν ενδιαφέρεστε να επιμείνετε σε αυτό που γνωρίζετε, μια μικρή εταιρεία μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Μπορεί να χρειαστεί να εκτελείτε καθημερινά διαφορετικά καθήκοντα ή να αναπληρώνετε άλλους όταν χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι ο ρόλος σας ενδέχεται να μην περιορίζεται σε αυτό που σας αρέσει ή ότι είχε οριστεί στην περιγραφή εργασίας.

Σας αρέσει να δουλεύετε με πολλούς ανθρώπους. Εάν το ιδανικό περιβάλλον εργασίας σας περιλαμβάνει την ύπαρξη μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων, η εργασία σε μια μικρή εταιρεία θα μπορούσε να καταπνίξει το στυλ εργασίας σας. Όχι μόνο είναι πιο πιθανό ο καθένας να δει τι κάνετε ανά πάσα στιγμή, αλλά επίσης δεν θα έχετε την ευκαιρία να αλληλεπιδράτε με πολλούς ανθρώπους - κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα εάν δεν τα πάτε καλά με τους συναδέλφους σας.