Πώς να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει το διάβασμα | Study Tours

Πώς να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει το διάβασμα

Πώς να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει το διάβασμα

1. Καθίστε με το παιδί σας

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε ως γονέας για να παρακινήσετε το παιδί σας να διαβάσει είναι να κάθεστε μαζί του όταν κάθεται για διάβασμα. Ωστόσο, αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το κινητό ή το φορητό υπολογιστή σας.

2. Δώστε έμφαση στην εκμάθηση και όχι στους βαθμούς

Παρόλο που το να πετύχει καλούς βαθμούς είναι σημαντικό, αν το παιδί σας δυσκολεύεται να πάρει καλούς βαθμούς, είναι καλή ιδέα να εστιάσετε στην εκμάθηση. Ρωτάτε το για τις καθημερινές δραστηριότητες στην τάξη και τι έμαθε στην τάξη, σε καθημερινή βάση.

3. Να είστε στο πλευρό του παιδιού σας

Μην πιέζετε το παιδί σας να πάρει καλύτερους βαθμούς. Να είστε καλοί μαζί του και να προσπαθήσετε να καταλάβετε τα πράγματα από την οπτική του. Προσπαθήστε να κάνετε το παιδί σας υπεύθυνο προς τη μελέτη του με θετικό τρόπο.

4. Συζητήστε τα μαθήματα του.

Μιλήστε στο παιδί για το τι έκανε σε κάθε μάθημα της τάξης κάθε μέρα. Το να το ρωτάτε θα το κρατήσει πιο ενεργό στην τάξη. Μάθετε για το αγαπημένο θέμα, το αγαπημένο του μάθημα και τον αγαπημένο του δάσκαλο.

5. Κάντε ένα πρόγραμμα για τη μελέτη

Οτιδήποτε γίνεται με συστηματικό τρόπο παράγει πάντα θετικό αποτέλεσμα και το ίδιο ισχύει και για το διάβασμα. Κάντε ένα πρόγραμμα και τηρήστε το.

6. Δημιουργήστε περιβάλλον για μελέτη

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν περισπασμοί, όπως δυνατοί θόρυβοι, τηλεόραση κ.λπ., κοντά στο σημείο όπου το παιδί σας κάθεται για διάβασμα. Ένα παιδί μπορεί να αποστασιοποιηθεί εύκολα και να χάσει το ενδιαφέρον για τη μελέτη.

7. Μιλήστε στο δάσκαλο

Εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας έχει κακή βαθμολογία σε ένα συγκεκριμένο μάθημα ή διστάζει να μελετήσει ένα μάθημα, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τον δάσκαλο. Μαζί ο δάσκαλος και οι γονείς μπορούν να κάνουν στρατηγικές για να αναπτύξουν το ενδιαφέρον του παιδιού σε αυτό το θέμα ή να βελτιώσουν τους βαθμούς.

8. Ακολουθήστε τον τύπο μάθησης του παιδιού σας

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι είδους μαθητής είναι το παιδί σας, ακουστικός, οπτικός ή κιναισθητικός. Μπορείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα μελέτης με βάση την προτίμηση του παιδιού σας.

9. Κάντε τους στόχους της μελέτης μαζί

Είναι καλή ιδέα να τεθούν στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν με αφοσίωση και σκληρή δουλειά. Μπορείτε να κάνετε βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους με το παιδί σας έτσι ώστε να διατηρεί το κίνητρο του και επίσης να παρακολουθεί την πρόοδό του.

10. Ακούστε τη γνώμη του

Είναι πολύ σημαντικό να ακούτε και να σέβεστε τις απόψεις του παιδιού σας, ακόμη και αν μερικές φορές αισθάνεστε ότι είναι λάθος. Το να αφήνετε το παιδί σας να εκφράζει την άποψή του για διάφορα θέματα βοηθά στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης του. Πείτε στο παιδί σας να αιτιολογήσει σωστά τα επιχειρήματά του.