Οι 9 καλύτερες πόλεις για σπουδές στη Γαλλία! | Study Tours

Οι 9 καλύτερες πόλεις για σπουδές στη Γαλλία!

σπουδες στην Γαλλια

Έχετε αποφασίσει να σπουδάσετε στο εξωτερικό και γνωρίζετε ότι η Γαλλία - πρωτεύουσα του στυλ, του πολιτισμού και των τροφίμων - είναι ο τέλειος προορισμός για εσάς.

Οι επιλογές ως προς την πόλη φοίτησης λοιπόν είναι πολλές. Από τη μοναδική λάμψη του Παρισιού έως τις εντυπωσιακές παραλίες της Νίκαιας, κάθε πόλη έχει τη δική της προσωπικότητα και η κάθε μια ξεχωριστές ευκαιρίες για προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό.

Δείτε παρακάτω 9 από τις καλύτερες Γαλλικές πόλεις για σπουδές στο εξωτερικό.

1 - Paris ( Παρίσι )

παρισι

 Η "πόλη της αγάπης" δεν είναι απλώς ένα τέλειο μέρος για τον μήνα του μέλιτος. Ο αριθμός των εκπληκτικών μουσείων, των πάρκων, των αρτοποιείων και των καφετεριών θα σας κάνει να το ερωτευθείτε!
Ενώ το Παρίσι είναι μακράν η πιο ακριβή γαλλική πόλη για να σπουδάσετε, αν είστε σε θέση να το διαχειριστείτε, δεν θα το μετανιώσετε. Είτε παίρνετε ένα κρουασάν σοκολάτας από ένα γωνιακό αρτοποιείο είτε στέκεστε μπροστά στη Mona Lisa, διαρκώς θα ζείτε μικρές στιγμές απόλαυσης!

Δημοφιλής προγράμματα για ενήλικες στο Παρίσι

2 –  Nice ( Νίκαια )

νικαια γαλλια σπουδες

 

Βρίσκεται στη νότια όχθη της Γαλλίας, η Κυανή Ακτή, η Νίκαια είναι ένα κομψό μείγμα κλασικής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Οι παραλίες, οι φοίνικες και το μεσογειακό κλίμα την καθιστούν έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σπουδών στη Γαλλία.

Μετά από μια κουραστική μέρα μελέτης, κατευθυνθείτε προς το Promenade des Anglais, ένα πεζόδρομο του 19ου αιώνα που οδηγεί στη θάλασσα και σε μια πύλη προς τα αξιοθέατα της Νίκαιας. Μην χάσετε επίσης το Cours Saleya, μια δημοφιλή αγορά φρούτων, λαχανικών και λουλουδιών σε όλη την πόλη.

3 –  Grenoble ( Γκρενόμπλ )

γκρενομπλ σπουδεσ στην γαλλια ενηλικες

Πέντε πανεπιστήμια και ένας τεράστιος διεθνής φοιτητικός πληθυσμός βρίσκονται εδώ. Ενώ η ατμόσφαιρα είναι λίγο πιο συγκρατημένη από ότι σε μια πόλη όπως το Παρίσι, το Γκρενόμπλ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βυθίσετε τον εαυτό σας και να μάθετε όσο καλύτερα γαλλικά μπορείτε. Όταν δεν μελετάτε, το σκι και το snowboarding είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε.

4 – Lyon ( Λυών )

γαλλία σπουδες

 Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, στη Λυών βρίσκονται αρχαία ρωμαϊκά κτίρια που χρονολογούνται από το 43 π.Χ., όταν ιδρύθηκε η πόλη. Η εξερεύνηση των καλά διατηρημένων υπολειμμάτων του πολιτισμού είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα όταν κάνετε ένα διάλλειμα από το διάβασμα.
Σήμερα, η "Πρωτεύουσα των Φώτων" προσελκύει φοιτητές που ενδιαφέρονται για σπουδές στα οικονομικά, λάτρεις της ιστορίας της τέχνης και θαυμαστές της αρχιτεκτονικής. Ανεξάρτητα από το τι σπουδάζετε, όμως, πρέπει να φάτε και ευτυχώς, η Λυών φημίζεται για το γεγονός ότι είναι το κέντρο γαλλικής γαστρονομίας της Γαλλίας.

5 – Cannes ( Κάννες )

προγραμματα για ενηλικες γαλλια

Γνωστή για το διάσημο φεστιβάλ ταινιών του κόσμου, είναι επίσης ένας τεχνολογικός κόμβος που κάποιοι θεωρούν ότι είναι ένα μίνι Silicon Valley. Οι Κάννες είναι μια σχετικά μικρή πόλη μικρότερη από 100.000 κατοίκους, αλλά σίγουρα δεν θα βαρεθείτε εδώ.

Κάντε μια γρήγορη βόλτα με βάρκα στο Île Sainte-Marguerite για να επισκεφτείτε τη φυλακή, όπου κρατήθηκε αιχμάλωτος ο Man In Iron Mask. Ελάτε πίσω και περπατήστε κατά μήκος της οδού Meynadier. Δοκιμάστε μερικά λιωμένα λουλούδια κολοκυθιών (μια σπεσιαλιτέ σε όλη την Cote d'Azur), τα οποία μερικές φορές γεμίζουν με τυρί κρέμα και καρυκεύονται με αλάτι, μαϊντανό και σκόρδο.

6 – Bordeaux ( Μπορντό )

σπουδες γαλλια πολεις

Οι τουρίστες κρασιού κατακλύζουν το Μπορντό που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γαλλία κάθε χρόνο, αλλά εσείς μην αφήνετε τον αριθμό των τουριστών να σας αποσπάσουν από την άσκηση των γαλλικών ούτε εκτός της τάξης!

Εκτός από το κρασί, αυτή η πόλη προσφέρει νόστιμα αρτοσκευάσματα.

Κάντε ένα διάλειμμα από τη μελέτη και περπατήστε κατά μήκος των οχθών του ποταμού Garonne, στη συνέχεια εξερευνήστε την πρωτεύουσα του κρασιού, η οποία είναι στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO για την αστική αρχιτεκτονική της.

7 – Montpellier ( Μονπελιέ )

Μονπελιε γαλλια

Σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της νότιας Γαλλίας, ανάμεσα στη Μεσόγειο και τα βουνά, το Montpellier προσφέρει ταυτόχρονα θάλασσα, ήλιο και παραλίες, αλλά και την ευκαιρία να ανακαλύψετε όλους τους θησαυρούς της νότιας Γαλλίας: την Προβηγκία και τα διάφορα τοπία του Camargue, των Cevennes ή των Πυρηναίων-Orientales.

Πρόκειται για μια ταχέως αναπτυσσόμενη πόλη γνωστή για τα πανεπιστήμια της, καθώς περίπου το ένα τέταρτο των πολιτών της είναι φοιτητές.

Δημοφιλής προγράμμα στο Montpellier για μαθητες

8 – Strasbourg (Στρασβούργο )

πολεις στην γαλλια σπουδεσ

Είναι η Γαλλία ή είναι η Γερμανία; Ίσως να αναρωτιέστε αυτό καθώς τρώτε ένα πιάτο choucroute, μια ποικιλία από λάχανο. Παρόλο που πρόκειται για γαλλική πόλη, επηρεάζεται από τη γερμανική κουλτούρα. Τα γαλλικά μιλιούνται με μια ήπια γερμανική προφορά και ορισμένοι ντόπιοι μιλούν ακόμα Αλσατικά, μια τοπική διάλεκτο. Εάν θέλετε να βυθιστείτε τόσο στη γερμανική όσο και στη γαλλική κουλτούρα, το Στρασβούργο θα είναι η ιδανική πόλη για εσάς!

9- Normandie ( Νορμανδία )

Η Νορμανδία αποτελεί ένα κομμάτι της βόρειας Γαλλίας, με πολλές φυσικές ομορφιές, αξιοθέατα και πλούσια ιστορία και κουλτούρα. Το Δουκάτο της Νορμανδίας αποπνέει ηρεμία και ομορφιά με τις καταπράσινες εκτάσεις, τους παραδοσιακούς οικισμούς αλλά και τις υπέροχες παραλίες.

Δημοφιλής προγράμμα στην Νορμανδία για μαθητες