Σπουδές στο εξωτερικό; Ελαχιστοποιήστε το κόστος! | Study Tours

Σπουδές στο εξωτερικό; Ελαχιστοποιήστε το κόστος!

Σπουδές στο εξωτερικό

Τα χρήματα τις περισσότερες φορές είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για να ταξιδέψετε και να σπουδάσετε στο εξωτερικό, αλλά με καλή οργάνωση μπορείτε να ξεπεράσετε ακόμα και αυτό!

Η εμπειρία να ζήσετε και να σπουδάσετε σε μια χώρα του εξωτερικού είναι ανεκτίμητη. Θα μάθετε τόσα πολλά όχι μόνο για τον κόσμο αλλά και για τον εαυτό σας. Καθώς τα χρήματα φαίνεται να είναι ο πιο ανασταλτικό παράγοντας υπάρχουν αρκετές τακτικές που εάν τις ακολουθήσετε μπορεί να κάνουν ένα ταξίδι για σπουδές στο εξωτερικό εφικτό.

1. Ξεκινήστε το πλάνο σας νωρίς εάν θέλετε σπουδές στο εξωτερικό με μικρό κόστος

Με το που αποφασίσετε πως θέλετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό είναι η στιγμή να αρχίσετε να οργανώνετε το πλάνο σας. Αναζητήστε τρόπους για να διατηρείτε κάποια παραπάνω χρήματα όπως babysitting τα Σαββατοκύριακα ή να φτιάχνεται τον καφέ σας στο σπίτι παρά να τον αγοράζεται πριν το μάθημα. Υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι για να το πετύχετε και θα εντυπωσιαστείτε όταν συνειδητοποιήσετε πως είναι να ζεις σε μια ξένη χώρα.

Επιπρόσθετα μπορείτε να συγκρίνετε διαφορετικά μέρη. Το κόστος ζωής διαφέρει από χώρα σε χώρα και εάν έχετε την ευελιξία αξίζει να συλλογιστείτε εάν αξίζει η επιλογή μιας πιο οικονομικής περιοχής.

2. Υποτροφίες θα σας εξασφαλίσουν μειωμένα έξοδα

Υπάρχει πληθώρα υποτροφιών για φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Ρωτήστε έναν σύμβουλο για σπουδές στο εξωτερικό, συγκρίνεται πακέτα από γραφεία ή απλά κάντε αναζήτηση στο διαδίκτυο.

3. Υπολογίστε το Budget διαβίωσης

Αυτό πιθανόν να είναι και το πιο σημαντικό βήμα. Αφού έχετε αποφασίσει την περιοχή και το πανεπιστήμιο που τελικά θα σπουδάσετε, είναι απαραίτητο να καθορίσετε πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε και πως. Να είστε προσεκτικοί και ρεαλιστές. Αφήστε στην άκρη κάποια χρήματα έκτακτης ανάγκης.

4. Φοιτητικές εκπτώσεις

Όταν θα είστε στο εξωτερικό να θυμάστε πάντα να ρωτάτε για φοιτητικές εκπτώσεις. Πολλά καταστήματα, εκθέσεις, μουσεία έχουν ειδικές τιμές για φοιτητές.

5. Μαγειρεύετε κάποιες φορές σπίτι σας

Να φροντίζετε να αγοράζετε από super market ή καταστήματα μαναβικής και να έχετε ένα πλάνο γευμάτων ώστε να αποφεύγετε να τρώτε συνέχεια έξω.

6. Κάντε πράγματα σε ομάδες

Επιπρόσθετα στις φοιτητικές εκπτώσεις υπάρχουν εκπτώσεις και για ομάδες ατόμων πιο συχνά για μουσεία και εισιτήρια για μεταφορικά μέσα.

7. Χρησιμοποιήστε εναλλακτικά μέσα μεταφοράς

Πάντα να προτιμάτε να πηγαίνετε με τα πόδια εάν είναι εφικτό. Και εάν μένετε κάπως μακριά από το πανεπιστήμιο και είναι απαραίτητο να παίρνετε το λεωφορείο καθημερινά να κοιτάξετε εξαρχής για κάποιο μηνιαίο πιο οικονομικό εισιτήριο ή ακόμη καλύτερα μπορείτε να μετακινήστε με ένα ποδήλατο. Ψάξτε για κάποιο μεταχειρισμένο. Σε πολλές χώρες είναι από το πιο σύνηθες μέσο μεταφοράς και το κόστος αγοράς δεν θα είναι υψηλό.

8. Θέλετε σπουδές στο εξωτερικό με μικρό κόστος τότε αναζητήστε free παροχές

Οι Free παροχές είναι πιο κοινές από ότι νομίζετε. Πολλά μουσεία και αξιοθέατα έχουν ημέρες με ανοιχτή είσοδο, εκμεταλλευτείτε δωρεάν περιπάτους ξενάγησης, επισκέψεις σε λίμνες και πάρκα που δεν έχουν κόστος.