Στρασβούργο μια παραμυθένια πόλη στη Γαλλία – Αξιοθέατα | Study Tours

Στρασβούργο μια παραμυθένια πόλη στη Γαλλία – Αξιοθέατα

Στρασβούργο, μια πόλη που σε μαγεύει με την φυσική ομορφιά της όσο και με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική της. Το Στρασβούργο αποτελεί ιδανική επιλογή και για σπουδαστές του εξωτερικού οι οποίοι φοιτούν σε κοντινές χιλιομετρικά πόλεις και θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια ημερήσια απόδραση.

Εάν λοιπόν σπουδάζετε στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, είτε η σχολή σας βρίσκεται σε κοντινές περιοχές στην Γερμανία και την Γαλλία μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε αυτήν την πανέμορφη πόλη της Γαλλίας.

Καθεδρικός ναός του Στρασβούργου

Μια φορά κι έναν καιρό (στο Μεσαίωνα), το καμπαναριό του καθεδρικού ναού ήταν το ψηλότερο μνημείο του κόσμου. Η πρώτη ματιά στην εκπληκτική του πρόσοψη είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Καθεδρικός ναός στρασβοργου

 

Παλάτι Rohan

Χτισμένο μεταξύ 1732 και 1742 με αμμόπετρα από τα Vosges, το ανάκτορο κλασικού στιλ δίπλα στον καθεδρικό ναό στεγάζει τώρα τρία μουσεία: το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών, το Μουσείο Καλών Τεχνών και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

 

Παλάτι στο στρασβουργο

 

Place du Marché-aux-Cochons-de-Lait

Σε μικρή απόσταση από τον καθεδρικό ναό, η πολυσύχναστη Place du Marché-aux-Cochons-de-Lait και η οδός Rue du Maroquin είναι γεμάτα με πολλά εστιατόρια. Υπάρχουν υπέροχα ξύλινα σπίτια. Αυτή η μικρή συνοικία είναι σίγουρα ιδανική για καρτ ποστάλ.

 

 

Πλατεία Kléber

Η μεγάλη πλατεία είναι στην καρδιά της πόλης, καθώς και το κέντρο συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια μεγάλων εκδηλώσεων και εορτασμών. Από τη μία πλευρά, συνορεύει με το Aubette, ένα μακρύ κλασικό κτίριο χτισμένο το 1778. Το Place Kléber διαθέτει το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Στρασβούργου το Δεκέμβριο.

 

Πλατεία στρασβούργο

 

Pont du Corbeau

Η γέφυρα Raven (Pont du Corbeau) προσφέρει μια όμορφη θέα στον καθεδρικό ναό και, κατά μήκος των οχθών του ποταμού Ill, το παλιό σπίτι των κρεοπώλων (l'Ancienne Boucherie) και το σπίτι του παλιού τελωνείου (l'Ancienne Douane ).

 

Ponts Couverts

Στο τέλος της συνοικίας Petite France, οι Ponts Couverts (καλυμμένες γέφυρες) απεικονίζουν μια άλλη πολύτιμη εικόνα του Στρασβούργου με τις διαδοχικές τρείς γέφυρες που συνδέουν τα όπλα του ποταμού Ill και κυριαρχούνται από τους μεσαιωνικούς πύργους.

ponts converts

 

Γερμανική αυτοκρατορική περιοχή

Πέρα από τα όρια της παλιάς πόλης, οι νέοι δάσκαλοι της Αλσατίας μετά τον Γαλλο-Πρωσικό πόλεμο των 1870-71, οι Γερμανοί δημιούργησαν μια ολοκαίνουργια πόλη που περιλάμβανε διάσημα κτίρια, αντιπροσωπευτικά της εξουσίας γύρω από το Αυτοκρατορικό Παλάτι (Kaiserpalast) Καθώς και πολλά δημόσια κτίρια που θα γίνονταν εικονικά κτίρια στην πόλη.

Το Neustadt (Νέα πόλη) ήταν ένας συνδυασμός πολλών αρχιτεκτονικών στυλ: Ρωμαϊκή, Γοτθική, Αναγεννησιακή, Κλασική και Μπαρόκ. Με την άνοδο της δύναμης του Art Nouveau στην Ευρώπη, το στυλ των νέων κτιρίων πήρε το Jugendstil, τη γερμανική του έκδοση, που χαρακτηρίζεται από την άφθονη χρήση των φυτικών μοτίβων.

Γερμανική αυτοκρατορική περιοχή στρασβουργο

 

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Από τον ποταμό Ill, μπορεί κανείς να δει το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μια μνημειακή πρόσοψη από γυαλί που φαίνεται να συμβολίζει το πνεύμα της διαφάνειας της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Από την άλλη πλευρά, η πρόσοψη του κτιρίου είναι εντελώς διαφορετική, και για πολλούς, περιέργως μοιάζει με τα ερείπια του Κολοσσαίου στη Ρώμη.

Το τεράστιο γυάλινο κτίριο δεν αφήνει κανέναν επισκέπτη ασυγκίνητο. Το κτίριο που παραδόθηκε το 1999 έπρεπε να περιλαμβάνει αίθουσα 750 θέσεων (το μεγαλύτερο στην Ευρώπη), 1.133 γραφεία, χώρους εργασίας και χώρους χαλάρωσης, καθώς και παρακείμενες διοικητικές υπηρεσίες.

ευροπαϊκό κοινοβούλιο στο στρασβούργο

 

Jardin des Deux Rives

Οι προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ του Στρασβούργου και του ομόλογού του στην άλλη πλευρά του Ρήνου (η γερμανική πόλη Kehl) οδήγησαν στη δημιουργία το 2004 του Jardin des Deux Rives (Κήπος των δύο τραπεζών), που επεκτείνεται και στις δύο πλευρές του ποταμού Ρήνου πάνω 60 εκτάρια. Και οι δύο πλευρές του κήπου συνδέονται με μια πεζογέφυρα και μια καμπύλη στο Kehl προσφέρει μια ωραία θέα πάνω από το Στρασβούργο, τα βουνά Vosges και το Μέλανα Δρυμό.

στρασβούργο κήπος