Αξιοθέατα στο Λονδίνο - Top 10 | Study Tours

Αξιοθέατα στο Λονδίνο - Top 10

ΑΞΙΟΘΑΤΑ ΑΓΓΛΙΑ

1. Ανάκτορα του Westminster και Big Ben

Στη βόρεια όχθη του Τάμεση είναι χτισμένα τα εντυπωσιακά Ανάκτορα του Westminster όπου στεγάζεται το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην άκρη του κτιρίου βρίσκεται ο Πύργος του Ρολογιού, το γνωστό Big Ben το οποίο είναι το μεγαλύτερο στο είδος του ρολόι παγκοσμίως και λειτουργεί ασταμάτητα από την 7η Σεπτεμβρίου 1859.

 

2. Μάτι του Λονδίνου - London Eye

To London Eye βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου δίπλα στον ποταμό Τάμεση απέναντι από το big ben. Είναι ο ψηλότερος τροχός στον κόσμο (135μ.) και προσφέρει μοναδική θέα σε όλο το Λονδίνο.

3. Ανάκτορα του Buckingham

Το Buckingham είναι το παλάτι, όπου κατοικεί η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Έχει περίπου 600 δωμάτια, εκ των οποίων 19 είναι αίθουσες τελετών, 52 βασιλικά δωμάτια και δωμάτια προσκεκλημένων, 188 δωμάτια προσωπικού και 78 μπάνια. Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ για τον εαυτό της έχει κρατήσει 12 δωμάτια και έτσι οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στο μεγαλύτερο μέρος των ανακτόρων.

Πόλος έλξης των τουριστών αποτελεί και η αλλαγή φρουράς που πραγματοποιείται καθημερινά στις 11 π.μ.

4. Βρετανικό Μουσείο

Στο Βρετανικό Μουσείο αριθμούνται πάνω από επτά εκατομμύρια αντικείμενά, είναι ένα μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού καθώς οι συλλογές του, είναι από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές στον κόσμο. Προέρχονται από όλες τις ηπείρους, απεικονίζοντας και καταγράφοντας την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού από την απαρχή του έως και σήμερα. Θεωρείται το διασημότερο αξιοθέατο της μεγάλης Βρετανίας.

5. Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου (National Gallery) βρίσκεται στην Πλατεία Τραφάλγκαρ και αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στη Μεγάλη Βρετανία. Ιδρύθηκε το 1824 και στεγάζει σήμερα μια από τις πλουσιότερες συλλογές πινάκων σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαθέτει 2.300 πίνακες οι οποίοι καλύπτουν την περίοδο από τα μέσα του 13ου αιώνα έως το 1900.

6. Αββαείο του Westminster

Το Αββαείο του Ουέστμινστερ που βρίσκεται στη Πόλη του Ουέστμινστερ, είναι από μόνο του ένα μουσείο με μοναδικά έργα Τέχνης. Τα εντυπωσιακά πλακίδια και οι τοιχογραφίες με θέματα που αντλούν την έμπνευσή τους από την Αποκάλυψη του Ιωάννη, έργα του 13ου αιώνα, στο Τσάπτερ Χάουζ, το επιχρυσωμένο τέμπλο του χοροστασίου, τα μνημεία των ηγεμόνων που τάφηκαν εκεί, ο θρόνος της στέψης και τόσα άλλα καθιστούν επιτακτική μια πολύωρη επίσκεψη στον ιερό αυτό χώρο, που τόσο σέβονται οι Βρετανοί.

7. Πύργος του Λονδίνου Tower of London

Ο Πύργος του Λονδίνου.βρίσκεται, στις όχθες του ποταμού Τάμεση, στο ανατολικό Λονδίνο. Είναι ένα από τα πιο φημισμένα μνημεία στον κόσμο.  Οι φύλακές του φορούν έως και σήμερα τις παραδοσιακές στολές και επιπλέον ξεναγούν τους τουρίστες στο εσωτερικό του.

 

8. Natural History Museum

Μοναδικά εκθέματα που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές και θα σας κάνουν να αισθάνεσαι παιδί. Το μουσείο στεγάζει δείγματα σχετικά με τις βιοεπιστήμες και τις γεωεπιστήμες. Η συλλογή αποτελείται από περίπου 80 εκατομμύρια αντικείμενα τα οποία εντάσσονται σε πέντε κύριες συλλογές: βοτανική, εντομολογία, ορυκτολογία, παλαιοντολογία και ζωολογία. Ένα άκρως εντυπωσιακό και ασυνήθιστο μουσείο.

 

9. Γέφυρα του Λονδίνου

H πασίγνωστη κρεμαστή, κινητή γέφυρα του Λονδίνου, είναι μια από της πιο αναγνωρίσιμες γέφυρες στον κόσμο. Είναι 265 μέτρων και κτίστηκε στη θέση της γέφυρας του Τάμεση, το 1894. Βικτοριανού γοτθικού στυλ σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Horace Jones,σε συνεργασία με τον John Wolfe Barry και αποτελεί σημείο αναφοράς για την αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης.

10. Πλατεία Τραφάλγκαρ – Trafalgar square

Ένα από τα φημισμένα αξιοθέατα του Λονδίνου αποτελεί και η  πλατεία Τραφάλγκαρ καθώς είναι μία από τις κεντρικότερες πλατείες του Λονδίνου.  Η πλατεία είναι σημείο συνάντησης από τα χρόνια του μεσαίωνα μέχρι σήμερα.