Τα 10 κορυφαία αξιοθέατα της Ρώμης | Study Tours

Τα 10 κορυφαία αξιοθέατα της Ρώμης

Αξιοθέατα Ρώμη

Κολοσσαίο

Το ρωμαϊκό Κολοσσαίο είναι μια απόδειξη για τις αρχιτεκτονικές δεξιότητες του αρχαίου ρωμαϊκού λαού και προσφέρει μια εικόνα για τον πολιτισμό που γιορτάζει τα παιχνίδια του μονομάχου σε αυτή την τεράστια ψυχαγωγική αρένα. Η πρώτη αιματηρή μάχη έλαβε μέρος το 82μ.Χ., αρχίζοντας μια παράδοση μάχης μεταξύ ανδρών και θηρίων με πλήθη φτάνοντας τα 50.000. Εκτός του Κολοσσαίου, προσέξτε την ευκαιρία για φωτογραφία κάτω από την Αψίδα του Κωνσταντίνου, που χτίστηκε το 315 για να τιμήσει τη νίκη του Κωνσταντίνου ενάντια στον Μάρκο Αυρήλιο Βαλέρι Μάκεντι.

 

 

Ρωμαϊκό Αγορά

Στην αρχαία Ρώμη, η Αγορά ήταν το κέντρο της ζωής στην πόλη, φιλοξενώντας φεστιβάλ, εορτασμούς, κηδείες και τελετουργίες. Η πόλη μεγάλωσε γύρω από αυτή την περιοχή που ήταν άδειο έλος μέχρι τον 7ο αιώνα π.Χ. Η περιοχή έχασε τη λάμψη της και έπεσε στα απόβλητα γύρω στον 8ο αιώνα και παρέμεινε έτσι μέχρι τις ανασκαφές στις αρχές του 20ου αιώνα. Σήμερα, μπορείτε να πάρετε έναν χάρτη για μια αυτο-ξεναγούμενη περιήγηση στις δομές και τις καμάρες ή να συμμετάσχετε σε μια ομαδική περιοδεία για μια πιο λεπτομερή ιστορία της περιοχής. Κατόπιν αναρριχηθείτε στην κορυφή του λόφου Palatine για εκπληκτική θέα στην πόλη.

 

 

 

Πάνθεον

Ο ναός της Ρώμης στους θεούς είναι αξιοσημείωτα άθικτος, ένα μεγάλο κατόρθωμα, δεδομένου ότι κατασκευάστηκε αρχικά το 27 π.Χ. Και αργότερα ανοικοδομήθηκε στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ. μετά από πυρκαγιά. Ένας βωμός προστέθηκε αργότερα για χριστιανική λατρεία, αφού η χώρα εγκατέλειψε τους ειδωλολατρικούς θεούς της. Μετά την Αναγέννηση, το Πάνθεον ανέλαβε ακόμη ένα ρόλο ως καθορισμένος τάφος για μερικούς από τους καλλιτέχνες και την ελίτ της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του ζωγράφου Ραφαήλ και των πρώην βασιλιάδων της Ιταλίας. Η αρχιτεκτονική του Πάνθεον έχει εμπνεύσει τις αντιγραφές σε όλο τον κόσμο με τις ψηλές στήλες να φτάνουν προς τον ουρανό, το εκτεταμένο εσωτερικό και τον εντυπωσιακό τρούλο με τον ήλιο να λάμπει μέσα από την κόλαση, μια τρύπα 27 ποδιών στο κέντρο της ροτόντας.

 

 

 

Η πόλη του Βατικανού

Παρόλο που βρίσκεται στη Ρώμη, η πόλη του Βατικανού είναι ανεξάρτητο κράτος από το 1929 με τη δική του σημαία, νομίσματα και σφραγίδες. Έχει ακόμη και τη δική της πολιτοφυλακή, την Ελβετική Φρουρά, η οποία προστατεύει αυτό το κράτος, τον Πάπα και τους 800 πολίτες πλήρους απασχόλησης και τους κατοίκους που επισκέπτονται. Ο πρώτος εντυπωσιακός χώρος είναι η πλατεία του Αγίου Πέτρου η οποία σχεδιάστηκε από τον Bernini στα τέλη του 17ου αιώνα. Εφόσον είστε κατάλληλα ντυμένοι (δεν υπάρχουν γυμνοί ώμοι ή σορτς ή φούστες πάνω από το γόνατο), μπορείτε να μπείτε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και να δείτε την Pietá του Michelangelo, ένα εκπληκτικά όμορφο και θλιβερό γλυπτό. Συνεχίστε μέχρι την οροφή όπου έχετε τη θέα της μεγάλης πλατείας και της πόλης πέρα ​​από αυτήν. Μέσα στα τείχη του Βατικανού, τα μουσεία του Βατικανού διαθέτουν ιταλικά αριστουργήματα, όπως το ζωγραφισμένο ανώτατο όριο του Μιχαήλ Άγγελος στο παρεκκλήσι της Σιστίνας.

 

 

 

Piazza Navona

Η Ρώμη είναι γνωστή για όμορφες και γοητευτικές πλατείες με εστιατόρια και υπαίθριες καφετέριες. Το πιο ωραίο από όλα είναι η μεγάλη δημόσια πλατεία στην Piazza Navona, κάποτε ο χώρος των αθλητικών εκδηλώσεων στο στάδιο του Domitian το 89 μ.Χ. Η πλατεία περιέχει 3 σιντριβάνια και το μεγαλύτερο και πιο αξιομνημόνευτο είναι το Σιντριβάνι των Τεσσάρων Ποταμών Bernini με καθένα από τα 4 αγάλματα που αντιπροσωπεύουν έναν ποταμό από διαφορετικές ηπείρους.

 

 

Φοντάνα ντι Τρέβι

Η περιπέτεια των ταξιδιωτών αναφέρει διάφορους λόγους για να ρίξουν 3 νομίσματα στο σιντριβάνι στο θαυμάσιο Trevi, με οφέλη που κυμαίνονται από την εύρεση της αγάπης ως την επιστροφή στην πόλη. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε αυτό το αριστουργηματικό μπαρόκ που δείχνει τον θεό Ποσειδώνα να οδηγεί ένα άρμα σε σχήμα κελύφους που οδηγείται από ιππόκαμπους. Και μπορείτε να νιώσετε καλά για τη φιλανθρωπική δωρεά σας, καθώς τα χρήματα (σχεδόν 3.500 δολάρια κάθε μέρα) που συλλέγονται από το σιντριβάνι χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη προγραμμάτων για τους φτωχούς της πόλης.

 

 

 

Galleria Borghese

Η Galleria Borghese είναι εξίσου όμορφη στο εξωτερικό, όπως είναι στο εσωτερικό, και διαθέτει μια εξαιρετική τοποθεσία στους κήπους της Villa Borghese. Μέσα στο μουσείο, θα βρείτε γλυπτά Bernini, συμπεριλαμβανομένου του Απόλλωνα και του Daphne, και το νεαρό Δαβίδ που προετοιμάζεται να αναμετρηθεί με το Γολιάθ. Η εντυπωσιακή συλλογή περιλαμβάνει επίσης έργα των κυρίων καλλιτεχνών Correggio, Raphael, Rubens και Caravaggio. Η απόκτηση εισιτηρίων θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση - το μουσείο δέχεται μόνο 360 επισκέπτες κάθε 2 ώρες, επομένως θα χρειαστεί να κάνετε κρατήσεις πολύ νωρίτερα.

 

Κρύπτη Καπουτσίνων

Ενώ μερικοί μπορεί να βρουν τις επιδείξεις των οστών και των κρανίων λίγο από την νοσηρή πλευρά, η Κρύπτη Καπουτσίνων που βρίσκεται κάτω από την Παναγία της Σύλληψης των Καπουτσίνων γιορτάζει τη ζωή της θρησκευτικής τάξης των Καπουτσίνων μοναχών. Οι μάγοι κανόνιζαν τα οστά του αποθανόντος σε οθόνες και πλαίσια για χριστιανικά έργα τέχνης σε διάφορα σημεία σε όλη την κρύπτη, συμπεριλαμβανομένης της Κρύπτης των κρανίων και της Κρύπτης της Αναστάσεως. Όχι μόνο μια μακάβρια επίδειξη, αυτές οι δημιουργίες λένε την ιστορία της ζωής, του θανάτου και της ανάστασης και δείχνουν μια μοναδική ερμηνεία των διδασκαλιών της εκκλησίας για το καλό, το κακό και την αιωνιότητα.

 

 

 

Castel Sant'Angelo

Αυτό το φρούριο στον ποταμό Τίβερη σχεδιάστηκε αρχικά από τον αυτοκράτορα Αδριανό για να χρησιμοποιηθεί ως μαυσωλείο για τη δική του οικογένεια. Και ήταν σίγουρα ένας χώρος ανάπαυσης κατάλληλος για τη βασιλική οικογένεια, φτάνοντας πάνω από την πόλη με ένδοξη θέα. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, πέρασε τον αρχικό της σκοπό και χρησίμευσε ως στρατιωτικό φρούριο το 401 και αργότερα παπική κατοικία και μάλιστα φυλακή. Τώρα είναι ένα μουσείο όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στα διαμερίσματα και να δείτε το άγαλμα του αρχαγγέλου Μιχαήλ να ανεβαίνει πάνω από τη βεράντα.

 

 

 

Ισπανικά Σκαλοπάτια

Τα Ισπανικά Σκαλοπάτια μπορεί να είναι η μακρύτερη και ευρύτερη σκάλα σε όλη την Ευρώπη, αλλά δεν είναι αυτό που τραβάει τους επισκέπτες σε αυτό το δημοφιλές τουριστικό σημείο. Ένα σιντριβάνι Barcaccia φουσκώνει στους πρόποδες των βημάτων ενώ η εκκλησία Trinità dei Monti ανεβαίνει πάνω από τα πλήθη στην κορυφή των σκαλοπατιών.